Ahoj,
mate nekdo doporuceni nebo sami se tim treba zivite? Hledam a poptavam lakyrnika nebo firmu z okoli Prahy, ktery by mi natrel ocelovou lod.
Rozsah praci by byl:
- priprava - zbrouseni vrchni vrstvy, osetreni rezavych mist kolem kylu, neco malo tmeleni
striknuti antikorozniho epoxy barvy
striknuti epoxy zakladu
striknuti vrchniho polyuretanu
Jednalo by se o komplet celou lod nad i pod vodou + paluba. (pod ponorem jen zaklady a antifouling si pak doladim sam)
Ocelova plachetnice - 11,3m
Praha - Cisarska louka
info o lodi na www.ficzech.cz
Dekuju za jekekoliv tipy.
Hledam lakyrnika - ocelova plachetnice
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Re: Hledam lakyrnika - ocelova plachetnice
Ahoj,
tohle bude velmi nákladné a má to i nevýhodu, že jakákoli budoucí i malá oprava svépomocí bude hodně vidět.
Asi nemáš čas, ale nechceš se do toho pustit sám?
Jinak broušení a kytování je ztráta času. Doporučuji to opískovat, dát dobrý primer a pokud máš nerovnosti, použít nějaký plnič.
Vše je nejlépe přizpůsobit budoucím podmínkám. Pokud budeš mít loď mimo ČR a budeš provádět opravy, asi rád sáhneš po válečku a loď bude stále jako nová.
tohle bude velmi nákladné a má to i nevýhodu, že jakákoli budoucí i malá oprava svépomocí bude hodně vidět.
Jinak broušení a kytování je ztráta času. Doporučuji to opískovat, dát dobrý primer a pokud máš nerovnosti, použít nějaký plnič.
Vše je nejlépe přizpůsobit budoucím podmínkám. Pokud budeš mít loď mimo ČR a budeš provádět opravy, asi rád sáhneš po válečku a loď bude stále jako nová.
- Felix
- zkušený harcovník

- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
http://www.aqua-spp.cz/
Viděl jsem výsledek jejich práce na obdobně velké lodi (pískování a nástřiky), doporučili a obstarali barvy, celé to zvládli na plácku u loděnice. Cenu neznám.
Viděl jsem výsledek jejich práce na obdobně velké lodi (pískování a nástřiky), doporučili a obstarali barvy, celé to zvládli na plácku u loděnice. Cenu neznám.
- maxik1958
- zkušený harcovník

- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Barmacolor.602387696
A pískujou taky...
A pískujou taky...Re: Hledam lakyrnika - ocelova plachetnice
Cena profesionálního přelakování celé lodě bude, včetně pískování, v nějakém solidním systému, se zárukou třeba 10 - 15 let, v klidu ke 100 tisícům.
- Aja
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
err_ píše:Ahoj,
nerovnosti resit nebudem

Kdysi jsem chtěla také nalakovat loď, ale po kalkulaci jsem raději sáhla po válečku....protože cena byla šíleně vysoká. Nakonec výsledná práce s válečkem byla také fajn a nebylo ani poznat, že to bylo natřeno. Chce to kvalitní barvu a kvalitní váleček, který nezanechává chlupy (dobré jsou molitanové s kulatými rohy)
- ficzech
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
A byla to ocelovka a ve slany vode? Ja tam mam misty i rezaty mista, ktery nejdriv potrebujeme osetrit. Potrebujeme, aby se dobre spojily zaklady a pak pretrit polyuretanem uz zvladneme valeckem sami, ale jde nam o ty spodni vrstvy a pripravny prace.
- Richard
- věčný začátečník

- Reputace: 82
Dělal jsem vše válečkem, základ, vrch ... výsledek je, dle mých představ, slušný ... (laky Hempel).
Jak uz jsem psal vyse, take bych se priklanel k samopraci ... 
Jen si to nechat opiskovat (cca 190,- za metr na kvadrat), coz se da a pak hezky valecek a za tri dny neni co delat.

Jen si to nechat opiskovat (cca 190,- za metr na kvadrat), coz se da a pak hezky valecek a za tri dny neni co delat.