Diesel motor v lodi - zkušenosti

Zajímavosti o lodích, rady a tipy atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Diesel motor v lodi - zkušenosti

Příspěvekod Pavel-Sulc » úte pro 06, 2016 9:01 pm

Jsem v zásadě proti různým přísadám. Ale každá zásada má často své výjimky. Asi před 15 roky navštívil firmu v Praze jakýsi pan Janoušek a předváděl a nabízel Militec-1 přísadu do mazadel. Uvěřil jsem a koupil jsem. Přidávám 50 ml Militec-1 na 1 l motorového oleje Castrol do dieselu v lodi. Mám pocit, že motor tolik neklape jako diesel, po 45 letech provozu nebere olej a jde skvěle. Jestli to ale je díky Militec-1 nebo tak jako tak neumím posoudit. Snad to není reklama.
david
moderátor
Reputace: 234

Re: Diesel motor v lodi - zkušenosti

Příspěvekod david » úte pro 06, 2016 10:13 pm

to sem v tý době zkoušel taky, možná i od stejnýho šoumena. benzínová škodovka ztichla, dieselu to bylo docela jedno.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte pro 06, 2016 10:24 pm

Já to požívám skoro všude, když dávám nový ložisko kápnu do něj Militec a protočím, pak teprve případně vazelínu.vazelínu kápnu i do starejch ložisek. Funguje mi výborně i na šicí stroje,zbraně a podobně, v podstatě na vše kde je potřeba snížit tření.nalil jsem ho do převodovky a taky docela dobrý, řadí lehčeji...
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » stř pro 07, 2016 3:49 am

Militec-1 je přísada do mazadel, olej, vazelína. Jenom Militec-1 nemá mazací schopnost!!
Prodejce otáčel ocelovým kolečkem a na něj tlačil kuličkou z ložiska. Kolečko namazal olejem a při nevelký síle došlo k zadření. Pak do stejného oleje přimíchal Militec-1 a na kuličku tlačil mnohonásobně větší silou než došlo k zadření. Vypadalo to přesvědčivě.
Tenkrát jsem koupil 3 l kanystr a už mi dochází, tak jsem pátral jestli ještě existuje.
Víc je třeba na http://www.militec.cz/.

Zpět na