Plachetnice v českém registru do Chorvatska
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa
Plachetnice v českém registru do Chorvatska
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co je vše potřeba pro registraci plachetnice (7.5m) do mezinarodních vod. Aktuálně je registrovaná v Česku, platnou technickou má do roku 2020.
Po pravdě jsem v tomto úplný zelenáč a tak bych prosila o vaší radu.
S Manželem chceme plachetnici převezt do Chorvatska a tam ji celoročně zakotvit. Jenom potřebujeme vědět, co je vše potřeba vyřídit před tím, než pojedeme. Jaké papíry musíme mít, jestli musi jít loď na dalsí kontrolu a podstatě všechno kolem.
Za rady a tipy předem moc děkuji
Po pravdě jsem v tomto úplný zelenáč a tak bych prosila o vaší radu.
S Manželem chceme plachetnici převezt do Chorvatska a tam ji celoročně zakotvit. Jenom potřebujeme vědět, co je vše potřeba vyřídit před tím, než pojedeme. Jaké papíry musíme mít, jestli musi jít loď na dalsí kontrolu a podstatě všechno kolem.
Za rady a tipy předem moc děkuji
- JaOCZ
- aktívní jachtař
- Reputace: 110
- Kontaktovat uživatele:
Re: Plachetnice v českém registru do Chorvatska
Ahoj,
mezinarodnich vod (High sea) nebo do Chorvatskych teritorialnich vod? To je zasadni rozdil.
H.
mezinarodnich vod (High sea) nebo do Chorvatskych teritorialnich vod? To je zasadni rozdil.
H.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Nepotřebuješ nic, jenom zaplatit roční poplatek na chorvatském kapitanátě.....
No plachetnice je vedena jenom v Česku a při koupi nám řekli, že pokud ji chceme převést do Chorvatska, tak musíme zažádat o mezinárodní registraci, Jinak ji nesmíme vůbec dát do moře v Chorvatsku. Placení kotvení a roční poplatek v Chorvatsku není problém, to už jsme všechno zjistili. Ale nevime, jestli nepotřebujeme ještě nějaké papíry vyřídít v Přerově.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
A pokud pojedete autem s českou registraci tak musíte taky požádat o chorvatsky papíry a ještě rakouské. A do mezinárodních vod nepotřebujete ani očkovací prukaz
Teď jsem volala do Přerova a řekli mi, že plachetnici po žádosti zaregistruji do mezinárodního registru. A ostatní v Chorvatsku (kotvení a poplatek za plavbu cca 50€ ročně) vyřešíme už tam.
Jenom se chci ještě zeptat na tu přepravu. Jak se toto řeší? Pojedeme přes Rakousko a Slovinsko. Plachetnice má 2000 kg plus vozík takže cca přes 2,5 t. Takže dálniční známka asi nebude stačit. Děkuji
Jenom se chci ještě zeptat na tu přepravu. Jak se toto řeší? Pojedeme přes Rakousko a Slovinsko. Plachetnice má 2000 kg plus vozík takže cca přes 2,5 t. Takže dálniční známka asi nebude stačit. Děkuji
Katušo, asi jsi chtěla říci, že pán ze SPS ti vystaví českou registraci na SPS, ale s překladem v AJ pro použití v zahraničí.
S tou přepravou je to tak, že musíš mít auto s tažným zařízením na min. 2.5tuny a řidič musí mít řidičák B a E.
S tou přepravou je to tak, že musíš mít auto s tažným zařízením na min. 2.5tuny a řidič musí mít řidičák B a E.
To všechno už rozumím, ale jestli někdo nevíte, jaké jsou poplatky. Dálniční známka bude asi málo. 

- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
A s jakým autem to potáhneš?
- MalyBob
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
studuj, jak píše RACEK, musíš vědět, čím to potáhneš. Vzhledem k údajům - loďka s vozíkem asi 2,5 tuny se dostaneš přes 3,5 tuny
http://www.asfinag.at/maut#ap-inside-view-full
https://www.dars.si/Dokumenti/Toll/Meth ... t_313.aspx
http://hac.hr/hr/cestarina/cjenik
http://www.azm.hr/cestarine.asp?pageID=37
http://www.asfinag.at/maut#ap-inside-view-full
https://www.dars.si/Dokumenti/Toll/Meth ... t_313.aspx
http://hac.hr/hr/cestarina/cjenik
http://www.azm.hr/cestarine.asp?pageID=37
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Katuso, když Nevis čím to potahnes znamená ze to není vůbec připravené.
Dálniční poplatky jsou cca . Rakousko 300 Kč, Slovinsko 700 Kč , Chorvatsko 2000 Kč.
Ale to nebudou ty největší náklady. Když nám prozradí s jestli je přívěs tvůj a jestli to auto je vaše tak ti povime jak se přibližně budou vyvíjet i další výdaje.
Dálniční poplatky jsou cca . Rakousko 300 Kč, Slovinsko 700 Kč , Chorvatsko 2000 Kč.
Ale to nebudou ty největší náklady. Když nám prozradí s jestli je přívěs tvůj a jestli to auto je vaše tak ti povime jak se přibližně budou vyvíjet i další výdaje.
Promiňte, byla jsem v práci, tak jsem nemohla psát. Určitě povezeme dodávkou, která má určitě pres 35000kg,dále přívěs na plachetnici s celkovou váhou cca 2600kg a proto trochu tápáme, jak to bude s poplatky. Řidičák není problém. Ale děkuji moc za rady.
Přívěs a vůz nám půjčí známí za možná dvě lahve becherovky, takže tohle je v klidu 

- MalyBob
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
Katusa píše:Promiňte, byla jsem v práci, tak jsem nemohla psát. Určitě povezeme dodávkou, která má určitě pres 35000kg,dále přívěs na plachetnici s celkovou váhou cca 2600kg a proto trochu tápáme, jak to bude s poplatky. Řidičák není problém. Ale děkuji moc za rady.
V těch odkazech to máš popsané, přesně pro každou zemi. Jsou tady větší odborníci a byla k tomu i debata. Nepíšeš, odkud jste, ale možná bude jednodušší zvolit trasu přes SVK/HU. No však už si poradíte.
Maly Bob
za to vám moc děkuji. pořád jsem hledala a nic. Jinak pojedeme z Brna do Umag v Istrii, je to nejblíž. Máme tam známé tak pomůžou pořešit jeřáb a papíry pro vstup s plachetnicí do moře. Taky jsme přemyšleli, že možná jednodušší bude Maďarsko,ale ještě pořešíme . Ale i tak děkuji moc.
za to vám moc děkuji. pořád jsem hledala a nic. Jinak pojedeme z Brna do Umag v Istrii, je to nejblíž. Máme tam známé tak pomůžou pořešit jeřáb a papíry pro vstup s plachetnicí do moře. Taky jsme přemyšleli, že možná jednodušší bude Maďarsko,ale ještě pořešíme . Ale i tak děkuji moc.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Katusa píše: Ale i tak děkuji moc.
Ne ne, tak jednoduché to nebude.....napíšeš pěknou reportáž nejen z cesty k moři, ale i o samotné plavbě...

- Lachtan
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 22
Pojištění asi máte. Zkuste nalodit v Izole /Slovinsko/, mají tam levný jeřáb i skluz /v loděnici, ne v maríně/. Odsud můžete do Chorvatska nebo do Benátek. Nechcete si to ještě rozmyslet? Chorvatský úředník vaří každý rok něco překvapivého.
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Jestli mate dodávku i vlek zadarmo od kamaráda a taky ridicak na všechny kategorie tak platí ty poplatky co jsem zmínil. A když jedete do Umagu tak pres Maďarsko to nemá cenu. Mnoho stesti