Ocelová loď - pískovat nebo jen obrousit?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: Ocelový loď - pískovat nebo jen obrousit?
Ji díky tak to máme asi stejný motor. Mám taky 120hp Daf spotřeba taky stejna. Lod hezka
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 6
Díky. Motor je DAF 575
10 - 15 let to vydrzi. Nezapominej na antifouling. Rovnou si za nej pripocti take 10tis. a ten uz valeckem klidne nanest muzes. Nejlepe dve vrstvy.
Barvu, co ti zbude schovej. Nejaky kousek, treba pulkilo si nech na lodi na opravy, zbytek dej do sklepa. Uvidis, casem se ti to bude na nejake ty skrabanecky hodit. Totez plati o antifoulingu.
Nejlepsi bude, pokud se zase zeptas u dodavatele a vyberes antifouling co si dobre sedne s toplakem.
Barvu, co ti zbude schovej. Nejaky kousek, treba pulkilo si nech na lodi na opravy, zbytek dej do sklepa. Uvidis, casem se ti to bude na nejake ty skrabanecky hodit. Totez plati o antifoulingu.
Nejlepsi bude, pokud se zase zeptas u dodavatele a vyberes antifouling co si dobre sedne s toplakem.
- toms
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
Škoda že jsi se v Nelahozevsi nezastavil. Já se na lodi průběžně pracoval celou zimu. Některé věci řešíš jsme mohly probrat a na některé barvy jsi se mohl podívat na místě.
Pravda pohled do X-ray nebyl moc povzbuzující, protože jsem tam měl truhlářskou dílnu, ale už mám uklizeno a loď plavbyschopnou a obyvatelnou. Samotného mě překvapilo, jak jsem to rychle stihl uklidit.
Pravda pohled do X-ray nebyl moc povzbuzující, protože jsem tam měl truhlářskou dílnu, ale už mám uklizeno a loď plavbyschopnou a obyvatelnou. Samotného mě překvapilo, jak jsem to rychle stihl uklidit.
-
- návštěvník fóra
Tak loď je pod čarou ponoru hotová a koho to zajíma tak mám aktualizaci své kalkulace a podařilo se mi i něco ušetřit. Jak jsem psal všechny barvy jsou Jotun. Šlo tedy o tryskání 3x vrstva Jotomastic, které padlo 30l a antifouling 10l - celková plocha 50m2. Vše stříkáno a celý systém má okolo 600mic.
Barvy (včetně antifoulingu), stříkání (každý den jedna vrstva), tryskání vyšlo celkem na 42 000 Kč, původní kalkulace byla na 47 000 Kč kde jsem nějaké ceny odhadoval.

Aktuálně brousíme horní palubu, kde jsou staré bílé nátěry a modrou jsem si nechal namíchat ralku kobaltblue 5013 tak uvidíme

Barvy (včetně antifoulingu), stříkání (každý den jedna vrstva), tryskání vyšlo celkem na 42 000 Kč, původní kalkulace byla na 47 000 Kč kde jsem nějaké ceny odhadoval.

Aktuálně brousíme horní palubu, kde jsou staré bílé nátěry a modrou jsem si nechal namíchat ralku kobaltblue 5013 tak uvidíme

Ahoj, ale to co je na prvním obrázku asi není tryskání na čistotu 2,5 sa?
-
- návštěvník fóra
odhaduji spíše dvojka. Pokud tedy jedeš podle této stupnice:
Sa 2,5 – Čištění tryskáním na téměř čistý kov. Odstraní se viditelné okuje, rez a jiné nečistoty. Jakékoliv zbývající stopy znečištění se budou jevit pouze jako lehké skvrny ve formě ploch nebo pásů.
Sa 2 – Čištění tryskáním. Odstraní se viditelné nepřilnavé okuje, rez a jiné nečistoty. Všechny zbytky musí pevně ulpívat na podkladu.
Sa 2,5 – Čištění tryskáním na téměř čistý kov. Odstraní se viditelné okuje, rez a jiné nečistoty. Jakékoliv zbývající stopy znečištění se budou jevit pouze jako lehké skvrny ve formě ploch nebo pásů.
Sa 2 – Čištění tryskáním. Odstraní se viditelné nepřilnavé okuje, rez a jiné nečistoty. Všechny zbytky musí pevně ulpívat na podkladu.
To je škoda. Velmi to degraduje výsledek. Příště dbej na to, aby, to bylo sa 2,5
-
- moderátor
- Reputace: 234
Proč mu kazíš náladu a radost? Je to hotový a nic s tím už neudělá, mimo to, pokud co zbylo opravdu drží, 10 let má klid.
Snad nekazim. To jsem nemel v umyslu. Spise to bylo mysleno na toho, kdo to piskoval. Na SA 2,5 se totiz piskuje STANDARDNE.
-
- moderátor
- Reputace: 234
Jo, pokud toho pískovače hned od začátku mlátíš klackem po hlavě. Mám to před 10ti léty zasebou. Další se dostavilo při šopování a třetí při používání ředidla. Co čech může, to odflákne.