Tak jsem dneska na tom dělal a už si můžu odpovědět sám, aby to tu bylo, kdyby to někdo další potřeboval.
Na řadící hřídeli v převodovce je na drážkách nasazená vačka, která tlačí na tyčku, která posouvá kulisu řazení a proti tlačí pružina. Pokud se vytáhne řadící hřídel z převodovky, pružina posune vačku mimo díru a už tam ta hřídel dát nejde.
Musí se to opravdu celé rozebrat. Vyndat hřídel vrtule, pak jde vyndat hlavní hřídel od motoru a pak jde vyndat ozubené kolo pro jízdu dopředu, za kterým je ta vačka.
Montáž zřejmě bude probíhat v pořadí:
Vačka + hřídel řazení
Ozubené kolo pro jízdu vpřed
Hlavní hřídel od motoru
Hřídel vrtule s vloženou tyčkou pro přenos síly od vačky řazení
Domeček ložisek oz. kola zpátečky a hřídel vrtule
.......
Ještě pár poznámek:
podařilo se mi to rozebrat bez poškození, ale musel jsem udělat spec. klíč na povolení matky domečku ložiska hřídele vrtule (trubka průměru 70mm s vypilovaným cimbuřím a navařenou pákou). Rval jsem to metrovou trubkou, než to povolilo. Závit je tam pravý.
Další oříšek byl vytáhnout domeček ložisek hřídele vrtule a oz. kola zpátečky. Musel jsem si udělat stahovák.
Na hlavní hřídeli od motoru je oz. kolo pojištěné matkou s pravým závitem. Vačka jde namontovat různě, pozor při montáži, aby to správně řadilo.
Samozřejmě příslušná gufera, těsnění a podložky do správných míst.