Ahojte,
ďakujem za prijatie na forum, som tu nový a rad by som si kupil svoj prvý čln, zatial predbežne rozmýšlam o gumovom.
Prečítal som si tu už viacero názorov a ponuk, ale čím dalej čítam, tym som viac nerozhodný

Tento týžden mam skusky na VMP, tak snad to dam.
Gumak sa mi paci pre jeho nizku hmotnosť, mam zahradu asi 200m od pristaviska Vlčie hrdlo a kedze zo sklzmi v BA je dost problem, rad by som ho spustal na Dunaj zatial predbezne pod vedenim, na rk 1863 za bufetom Flinstones, pokial nenajdem v blizkosti nieco lepsie.
Takže hlavne bude na jazdenie po dunaji, rovnako rad by som preplaval ramena stareho dunaja pod čuňovom, nejaka rybačka a pod., niekedy možno chrvatsko ale to je ako som čítal este na dalsie skusky (mozno ak sa da s el. pohomom na neusiedler?)
Dlzka člna okolo 4 m mozno aj viac, laka ma aj s RIB, skladať ho moc nepotrebujem (ale musi sa zmestit do garaze cca 5m), ako rodina sme 4 os, nepredpokladam, ze budeme chodiť vždy všetci a plne naložený ale aby bola ta možnosť. (vahovo osoby spolu cca. 220-230kg), radšej overenu značku, pripadne aj niečo jazdene ak by bolo v ponuke
Motor ako som vyčítal ideal 20HP zase kvoli vahe a asi aj limitom člnu.
Prepravu predpokladam bud na streche, klasickom privesnom voziku, alebo kupit nieco jazdene komplet aj s vozikom.
Čítal som ze ste budovali sklz v hamuliakove, samozrejme rad pomožem pri nejakej bigade alebo aj finančne.
Potreboval by som trochu usmerniť, aby som sa vyvaroval chyb začiatočníkov a nekupoval na začiatku člny od najmenšieho po najvačší, pripadne najprv gumak, potom laminatovy, hlinikovy a pod.
Dakujem
Dodo