Příspěvekod Andrejjeep » úte bře 09, 2021 7:40 am
Nevidel by to tak tragicky.
Cestovať nemusíš nikam, dnes dovezú čokoľvek na rohožku.
Zásada je aby všetko čo použiješ bolo kompatibilné medzi sebou, ináč môže narobiť paseku. Ideálne brať všetko od jedného výrobcu. pri 2k farbách dodržať pomer tvrdila farby, pri striekaní riedidla. Ja sa učil sám doma ešte keď staval modely, potom striekal tereňák čo prerábal atď. najbližšie ma čaká to čo teba, obnova antifoulingu a potom nadponor. A samozrejme záleží či z toho chceš mať výstavný kus, alebo chceš jazdiť, ono z pár metrov sa drobné nepodarky stratia, a ak len začínaš, tak utŕžiš aj pár šrámov, tomu sa vyhnúť moc nejde, sám som pridal par o mólo v maríne, keď blbo odhadol. Použiteľné sú 2k farby či už epoxydové, alebo polyuretánové, majú tu amatérsky stavitelia jedno aj druhé. Či chceš antifouling alebo nie to sa už musíš rozhodnúť sám. Ak by aj nepoužil, tak akurát po vytiahnutí budeš mať viacej roboty dostať nárasty z povrchu dole. Na mojej keď kúpil, chlap spomínal, žeby bolo fajn obnoviť antifouling, zatiaľ nemal čas a dve sezóny vo vode a po vytiahnutí pred zimou len kefa a voda a pekne som stiahol bordel dole, ale už je vidno a aj cítiť, že povrch nie je úplne hladký. Na rekreačné jazdenie stačí, ale poriadame aj klubové regaty a tam je to už poznať trochu ako aj milión iných vecí, čo začiatočníka netrápia, hlavne ak sú podobné plachetnice rozmerovo váhovo oplachtením.
A aj tak doporučujem si to najskôr vyskúšať na nejakých veciach ako to pôjde, ako sa s farbou pracuje. Ja takto riešil pár vnútorných vecí, kde si vyskúšal farby a postupy.
A.