Jaký echolot na mapování dna?

Palubní instalace, zařízení a výbava lodě pro plavbu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

PEPO
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 13

Re: Jaký echolot na mapování dna?

Příspěvekod PEPO » čtv dub 22, 2021 12:59 pm

Tak na chladničku-teda snád myslíš kompresorku potrebuješ aspon 100w-solar, ten dáva tak v špičke lahko cez 5A.Kedže máš až tri akumulátory- ktoré síce neviem akú majú kapacitu/ale na to by to mohlo stačiť.
Ja som mal na predchádzajúcej lodi https://www.solareconomic.cz/100W-Semi- ... -d1213.htm
A Mám dojem že som dal na vode 10 dní a v akože dalo sa.Aj ked posledné dni som chladničku na noc už vypínal.Ale cez den šla v kuse a radio tiež.Treba mať v akumulátoroch nejakú rezervu, ved sa môže stať že aj viac dní po sebe bude nabíjať len na 10-20%.
A k tým elektromotorom...
Viacero hodin randiť nebudeš.. :P :P :P
Lebo budeš musieť ísť tak na 60-80% výkonu a ked si pozrieť že tie motory majú už riadnu spotrebu, tak nie je problém za hodinu aj niečo vyplieskať akumulátor do tla.
Ja mám napríklad 55lb-ktorý používam len ak idem v brehu alebo pri love rýb ak sa potrebujem niekam tak na tajnáša/potichu dostať.Ale to sú presuny tak len na niekolko desiatok metrov.Ja mám zasa lod čo má váhu cca 1200 kg.
Pred tým som mal čln čo mal tak 650 kg a s ním to už ako tak šlo..Ale aj tak to nie je na niekolko hodín....
Silnejšie motory sú zvyčajne na 24 v...Ale to sú už zasa také vynaložené financie, že to za to vôbec nestojí..A predpokladám že to nemáš v pláne ...Ja by som elektrinu riešil tam, kam spalovák nesmie.
Ako mám známeho ktorý má čln v mojej velkosti a má tam elektromotor ...teraz si narýchlo nespomeniem značku, ale tuším je to eqivalent 10konového spalováku.Má tam 4 kusy lihhiových cez 200 ah akumulátorov.A to už áno..Na streche má 200w solar a stačí mu raz za mesiac nabíjať akumulátory..No len ked to zrátame cena je hodne za cenu spalováku 70-100 koní....
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv dub 22, 2021 1:02 pm

Nekopíruj předchozí příspěvek a používej "Odpověď" dole pod příspěvkem.
Mimo to, jste oba mimo téma.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » čtv dub 22, 2021 2:11 pm

Na el.motoru v rámci daného el. napětí nešetři a ber ten nejsilnější. Myslím, že ty 12V jsou kolem 55 lb ty nejsilnější.
V silnějším větru můžeš při slabém motoru, při tahu motoru vpřed, i couvat ;) A to je velmi nepříjemné až nebezpečné.

Silnější motory vyžadují instalaci vyššího napětí.

Edit: PEPO mě předběhl. Odstranit už to nejde.
Andrejjeep
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 37

Příspěvekod Andrejjeep » pát dub 23, 2021 7:51 am

Ja som zakúpil ako sonar lowrance hook reveal 5, externá sonda, uvidíme ako to bude slúžiť, funkcií to má viac než využijem. rybolov ide akosi mimo mňa. Len rád by som vedel nad čím a akú hĺbku má človek pod kýlom, + možnosť si vytvoriť mapu tam kde jazdím.

A.

Zpět na