Dynamo je tuším QR 6/3W,prodávají se i od Schimano nebo Novatec atd.Mohou být 2,4W nebo 3W.To slabší je určeno jen na přední světlo u kola.Já mám 3W.Teď už je strana s nápisem zakrytá prstencem s uchycenými listy,na výrobce vzpomínám matně,mám ho doma přes rok

Co se týče regulace,použil jsem to nejjednodušší,co jde.Natáčení listů je složité,těžší na výrobu a u tak malé elektrárničky nemá smysl(asi 80cm průměr).Mám plány na větší větr.elektrárnu,kde se natáčí dva listy přesně pomocí táhla od zezadu přídané klapky reagující na sílu větru.Já mám jen listy z duralového plechu.Že kolísá nabíjení vůbec nevadí,je jen jištěná proti velkému větru,který by jí mohl poškodit a to tak,že se přemůže pružina,stočí se ocasní plocha a rotor se natočí bokem k větru.To budu muset také ještě poštelovat.Tyto podrobnosti jsem na jachtařském foru nevypisoval.
Spray Hood-mně je jedno,jak tomu kdo říká

třeba vodní zatahovací stříška-podle překladu,já jsem v Čechách,kočárek mi připadá jednodušší a každý to u nás pochopí, já si na námořníka nehraju,ale vím,že tělem i duší jím sem

Moře je určitě paráda,ale jachting je skvělý i v Čechách a je jedno,jestli na velké nebo malé lodi,zážitky jsou stejné