Windmetr
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Windmetr
Jakékoliv informace okolo lodního přístroje - windmetru Navman W 100, ale i jiné řady. Schémata, opravny, rady a jiné zkušenosti
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Re: Windmetr
a ???????
Se ptas? Konstatujes? Nabizis?
Nerozumim reci tveho kmene...
Se ptas? Konstatujes? Nabizis?
Nerozumim reci tveho kmene...
Omlouvám se, sháním jakékoli informace. Hájek
- ferdas
- aktívní jachtař
- Reputace: 36
Hájku, tož vítej. Jakékoliv, zejména základní informace jsou v manuálu zde:
https://www.manualslib.com/manual/85948 ... e=9#manual
Instalační a uživatelský manuál. 72 stran, velikost PDF necelý 1MB. Vyhledání a stažení tohoto manuálu zabralo cca 2 minuty.
Hezký den
Instalační a uživatelský manuál. 72 stran, velikost PDF necelý 1MB. Vyhledání a stažení tohoto manuálu zabralo cca 2 minuty.
Hezký den

ferdas píše:Hájku, tož vítej. Jakékoliv, zejména základní informace jsou v manuálu zde:
Hezký den
Dík, toho je hafo, ale já sháním el. shéma, nebo opravnu případně šmata v česku. Přístroj si žije svým životem a ukazuje bludy.
Přesto velice děkuji
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
čoveče ty mě bavíš
Já fakt tvému kmenu nerozumím a to jsem slyšel už ledasjaké nářečí a sám nemluvím spisovně...
Co je šmata jsem fakt nepobral...

Co je šmata jsem fakt nepobral...

-
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Ahoj,
"šmat" je "ten kdo tomu rozumí a je šikovnej", standardní čeština ne?
Dan
"šmat" je "ten kdo tomu rozumí a je šikovnej", standardní čeština ne?

Dan
- ferdas
- aktívní jachtař
Zdá se, že jde jen o překlep. Asi to budou "šémata", jak se taky ještě občas říká schématům. Tedy vnitřní zapojení. Elektroniku jsem sice studoval, ale ne konkrétní námořní přístroje. Můj pocit je, že uvnitř bude těžko něco opravitelné. Pokud je vůbec možné se do přístroje dostat, zkouknul bych, jestli tam není vlhkost, nebo už koroze. Pokud se chová divoce, ukazuje to na nějaké přechodové jevy. Zkontrolovat stav svorek, přívodního kabelu od čidla a konektoru na čidle. Změřit napájecí napětí na svorkách přístroje. Jinak..
V posledním vydání Yachting Monthly je obecný návod na kontrolu přístrojů právě s ohledem na chyby zapojení (nikoli práci samotného měřáku). Mají to i na webu ZDE
- ferdas
- aktívní jachtař
Ano souhlas, je to popsáno i ve výše zmíněném návodu na tento windmetr. Samotný měřák bude pravděpodobně obsahovat destičku s mikrokontrolérem, propojení na displej a na tlačítka, nějaké ochrany vstupů a napájení... a hotovo.
Chebná elektrónka E14 se kdysi hledala líp
Chebná elektrónka E14 se kdysi hledala líp

- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Vážení,
na plachetnici Elan Impression 40 (r.výr. 2015) se přes zimu patrně kolizí se sousedním stěžněm urazil windmetr na vršku stěžně, zůstala tam po něm jen plastová trubka a drátky.
Netušíte někdo, úplně náhodu, kde se dá sehnat nový windmetr a co by tam mělo být za typ? Zkusil jsem napsat přímo výrobci lodě, ale tady je taky dost šikovných majitelů lodí, kteří si občas musí poradit s ledasčím.
Tak předem díky za info.
Pavel.
na plachetnici Elan Impression 40 (r.výr. 2015) se přes zimu patrně kolizí se sousedním stěžněm urazil windmetr na vršku stěžně, zůstala tam po něm jen plastová trubka a drátky.
Netušíte někdo, úplně náhodu, kde se dá sehnat nový windmetr a co by tam mělo být za typ? Zkusil jsem napsat přímo výrobci lodě, ale tady je taky dost šikovných majitelů lodí, kteří si občas musí poradit s ledasčím.
Tak předem díky za info.
Pavel.
- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
Tak druhou půlku toho windmetru máš pořád v kokpitu, ne? Z toho by mělo vycházet shánění kompatibilní jednotky na stěžeň.