tatinecek píše:zkusili jste někdo , někdy, nějaké subaru?
Já mám Subaru Forester (i když za ním zatím bohužel nemám co tahat) a znám spoustu lidí se Subaru, takže bych k tomu něco mohl napsat:
První výhoda Subaru je v tom, že má trvalý náhon na všechna čtyři kola, takže trakční vlastnosti jsou výborné. Rozjedete se i do kopce na náledí, na které si po vystoupení z auta kecnete na zadek, protože vám ujela kopyta. Toto už je opravdu extrém a navíc měl mizerný gumy: http://www.miroslavjaros.cz/20080316-Zi ... rsi_37.jpg
Druhá výhoda pro tahání přívěsů je v autech s manuální převodovkou redukce převodovky (u motorů bez turba). To je taková ta páčka vedle ruční brzdy s nápisem Hi-Lo, což skutečně není zařazování čtyřkolového pohonu, jak tvrdí někteří prodejci v bazarech
.
Třetí výhoda je, že to vypadá jako normální auto a ne jako nějaká terénní obluda.
Impreza a Forester mají malý kufr, pro tahání lodí a bagáže bych doporučil Outback, protože má velký kufr a zvýšený podvozek.
Můj Forester má s dvoulitrovým motorem na kouli 1,5 tuny, Outbacky s třílitrem asi 2 tuny, ale dost se to mění podle provedení vozu a modelového ročníku, takže u ojetých aut se chce vždycky podívat do techničáku.
Koho by tahle auta zajímala, může si 13.9.2008 udělat výlet do Třeboně, kde je velký letní sraz Subaru, a pokecat tam s majiteli.
A hromadu informací o Subaru najdete na stránkách Subaru clubu v sekci Diskuse.

Navíc proč by neměli být levné ojetiny, když třeba Dodge Ram, co ja na tom ebayi, koupíte u nich jako nové auto od nějakých 23tis USD. Takže asi tak. Jsem asi ten trochu snící hošík, jak napsal tataS, protože jsem velký fanda všeho co vrčí na naftu nebo benzín a tohle by mě rozhodně v garáži rozhodně nevadilo
. Bohužel mi chybí ten vrt na zahradě a mít to v garáži a nejezdit s tím, to není nic pro mne.
I když dva tyhle Dodge tu lítají, jsou v nich turbodiesely Cummins a žerou o něco víc než běžné offroady jako Patrol, LC atd.

Souprava nad 3,5tuny mi nevadí, jen dodělám Ečko k Bčku a hotovo. As tim mondeem bude stejnak souprava vážit 4200kg. No po dálnicích s lodí stejnak nepojedu, leda že by se jednou jelo na moře, ale to pochybuju.