Libor píše:No na malých lodích se o kuchyňce moc mluvit nedá. Něco jiného je to na velkých - tam je to vět?inou luxus na druhou. U malých je to spí? jen kout (i německy se tomu říká party nebo tak nějak).
No, budu se tvářit, že tohle upřesnění posílám v zájmu věci, ale ve skutečnosti mi dělá neobyčejné a nezřízené potěšení nachytat našeho moudrého admina na hruškách
Lodní kuchyňce se Něměcky říká Pantry. Pravda ale je, že na těch větších lodích jsou tak dabře vybavené, že se i příprava párty zvládne bez potíží...
Ale měl bych něco i k tématu, jen nevím, zda by to nebylo lepší do nového topicu? Případně to, prosím, Libore přehoď.
Mám trochu husí kůži z PB na lodi, a velmi zvažuju v rámci své případné stavby (ale asi i v případě koupě budu výrobce nutit k) instalaci NAFTOVÉHO SPORÁKU. Vím, že je to komplikovanější instalace (odtah..) a vyšší cena. Ale má to dvě NEODDISKUTOVATELNÉ přednosti. BEZPEČNOST (to asi netřeba ani rozebírat) a DOSTUPNOST (mám na mysli potíže s plněním a to nejen nutnost různých redukcí, ale především relativní nedostupnost PB v některých lokalitách).
Velice by mě zajímaly jakékoli podněty a zkušenosti...Díky.
Wlady [/quote]



, tak jsem ti to za to přesunul. No je pravda, že jsem to jen zaslechl (asi špatně slyším
) a nikam jsem se nedíval, do slovníku apod. Asi jsem měl, když jsem nucen tu němčinu používat i pracovně. No to ale byla chyba ! Ještě že máme pozorné čtenáře
), pak také je to vhodné na grilování apod v kokpitu.
nebo přes redukci na dvoulitrovou láhev.
alffa
. Tenhle topic už je zase zralej na přejmenování na něco jako "použití různých vařících médií na lodi".

.
