Kotva na malej plachetnici
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
První informace od Marise, který nezištně připravil výrobu kotev výše zmíněných 2 typů:
kotva č.1
čtyřramenná 2000,-kč,
kotva č.2
1000,-kč.
Ceny jsou bez DPH, balného a poštovného.Výroba jedné serie je asi jeden měsíc, jde ale jen o tyto velikosti.Obě kotvy mají hmotnost asi 10 - 11 kg. Materiál - ocel žárově pozinkovaná.
Dodávka by byla možná buď poštou,nebo osobní odběr přímo u firmy.
Závazné objednávky k určitému datu (max.měsíc) budeme soustřeďovat buď zde , nebo na adrese Marise.
Jak budou objednávky v kupě, tak se předají do firmy k výrobě.
Zálohy není třeba, každá objednávka bude závazná a musí obsahovat objednávané číslo kotvy, počet, adresu k dodání na dobírku, případně osobní odběr.
kotva č.1

čtyřramenná 2000,-kč,
kotva č.2

1000,-kč.
Ceny jsou bez DPH, balného a poštovného.Výroba jedné serie je asi jeden měsíc, jde ale jen o tyto velikosti.Obě kotvy mají hmotnost asi 10 - 11 kg. Materiál - ocel žárově pozinkovaná.
Dodávka by byla možná buď poštou,nebo osobní odběr přímo u firmy.
Závazné objednávky k určitému datu (max.měsíc) budeme soustřeďovat buď zde , nebo na adrese Marise.
Jak budou objednávky v kupě, tak se předají do firmy k výrobě.
Zálohy není třeba, každá objednávka bude závazná a musí obsahovat objednávané číslo kotvy, počet, adresu k dodání na dobírku, případně osobní odběr.
Naposledy upravil(a) Libor dne úte dub 24, 2007 6:00 am, celkem upraveno 1 x.
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
lodě
To Olaf,potěšilo mě,že se můj nápad ujal,ať ti dobře slouží.
Nápadem myslím to,že jsem ji sem uvedl,já ji nevymyslel,jen okopíroval.Když jsme v roce 1983 splouvali po Dunaji do Suliny.tak nám asi 100km před Sulinou klekl motor na naší 6ti tunové plachetnici a tahleta stejně veliká kotva nás v proudu Dunaje udržela.Proto jsem si ji pak udělal i na svou první loď.
To Wlady,zajištění velkou závlačkou je úplně dostačující,protože při tahu působí síly opačně a jedná se vlastně jen o zajištění ramen při vhazování do vody.
Nápadem myslím to,že jsem ji sem uvedl,já ji nevymyslel,jen okopíroval.Když jsme v roce 1983 splouvali po Dunaji do Suliny.tak nám asi 100km před Sulinou klekl motor na naší 6ti tunové plachetnici a tahleta stejně veliká kotva nás v proudu Dunaje udržela.Proto jsem si ji pak udělal i na svou první loď.
To Wlady,zajištění velkou závlačkou je úplně dostačující,protože při tahu působí síly opačně a jedná se vlastně jen o zajištění ramen při vhazování do vody.
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
lodě
To Olaf:ještě dovětek,pokud se budeš rozhodovat jak píšeš,dej přednost typu Bruce,je spolehlivější v každém dnu,Danforth se ráda vozí po dně,mohl bych vyprávět.I teď mám na lodi hlavní kotvu Bruce,a Danforth jen jako záložní,případně zadní.
- olaf
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
ahoj alffa
karabiny mám od známého / není to kamarád / je nějaký nákupčí a nechce sdělit kontakt na firmu ale pokud budeš potřebovat, můžu ti objednat a kdyby chtěl i někdo další asi nebude problém
tato cena je bez DPH, já si DPH odečtu
možná mají i šekly ale to nevěděl přesně, bude to zjišťovat
olaf
karabiny mám od známého / není to kamarád / je nějaký nákupčí a nechce sdělit kontakt na firmu ale pokud budeš potřebovat, můžu ti objednat a kdyby chtěl i někdo další asi nebude problém
tato cena je bez DPH, já si DPH odečtu
možná mají i šekly ale to nevěděl přesně, bude to zjišťovat
olaf
- Olda
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Jen tak jsem se podíval na internet a našel jsam např. tohle:
http://www.romak.cz/Pages/Zelezarstvi/Karabiny.htm - osobně neznám ale jsou tam i jiné zajímavé věci.
Vono je vůbec lepší nakupovat jinde, než v jachtových obchodech (pokud to jde). Ceny bývají i třetinové. Holt milionářský sport.
http://www.romak.cz/Pages/Zelezarstvi/Karabiny.htm - osobně neznám ale jsou tam i jiné zajímavé věci.
Vono je vůbec lepší nakupovat jinde, než v jachtových obchodech (pokud to jde). Ceny bývají i třetinové. Holt milionářský sport.
- Richard
- věčný začátečník
- Reputace: 82
To Berty
Pro Bertyho - jsem případným zájemcem o zhotovení kotvy - buď typ Bruce, či delta v dimenzi pro loď cca 12 m (provedení pozink). Žárové pozinkování jsem schopen si případně zajistit sám. Hrubé výkresy obou typů mám a pokud by Tvůj cenový návrh byl konkurenční cenám internetových dodavatelů, pak máš jednoho potenciálního zákazníka 

Haharisi jestli máš tu kotvu doma rád se pro ni zastavím a zkusíme jednu vykut a podle výsledku se rozhodneme jak dále ,zda to stojí zato. Nakonec to nemáme k sobě daleko Mutěnice – Hodonín. Možná by bylo dobré, kdybychom porovnali skutečnost s plány od Richarda. Myslím si, že originály jsou odlitky z ocelolitiny. Proto je ta cena tak relativně malá.
Berty
Berty
Tak ti teda děkuji za novou přezdívku
Kotva visí jako trofej na chaloupce, praktické využití pro ni nemám (pokud nepojedu znovu do Řecka), ale nerad bych se jí zbavoval.
Na zapůjčení se domluvit můžeme. Když budeš mít cestu, tak se stav. Je to v Lužicích u Lužáku, cca 100 metrů od hospody. Zavolej mě a já si pro tebe dojdu a pokecáme. Dnes bych se tam měl přesunout a pobejt až do neděle. Ale můžeme se domluvit i na jindy...
728 264 979

Kotva visí jako trofej na chaloupce, praktické využití pro ni nemám (pokud nepojedu znovu do Řecka), ale nerad bych se jí zbavoval.
Na zapůjčení se domluvit můžeme. Když budeš mít cestu, tak se stav. Je to v Lužicích u Lužáku, cca 100 metrů od hospody. Zavolej mě a já si pro tebe dojdu a pokecáme. Dnes bych se tam měl přesunout a pobejt až do neděle. Ale můžeme se domluvit i na jindy...
728 264 979
- Richard
- věčný začátečník
- Reputace: 82
Omluva ...
Nevím, co mne k tomu přepisu přimělo, ale pro bruce kotvu mám jen základní rozměrový náčrt ... Já měl na mysli spade kotvu ... stárnu a blbnu ...
Naposledy upravil(a) Pepa dne sob srp 15, 2009 10:31 am, celkem upraveno 1 x.
Naposledy upravil(a) Pepa dne sob srp 15, 2009 10:33 am, celkem upraveno 3 x.
Naposledy upravil(a) Pepa dne sob srp 15, 2009 10:40 am, celkem upraveno 5 x.
Naposledy upravil(a) Pepa dne sob srp 15, 2009 10:39 am, celkem upraveno 3 x.
Díky Pepo, zajímavé čtení.
Je pravda že "moje" Bruce nevyšla úplně nejlíp, nejlepší se dle testů zdá být Delta. Ale předpokladem tohoto laboratorního měření je, že je někdo na dně zasekne do dna. Pak se může něco měřit.
Ale zásadní problém u Delty vidím v tom, že se po dosednutí na dno položí a pak není síla, která by ji přesvědčila se vzpřímit a zarýt hrotem do písku. Kdežto u Bruce i když leží na boku, vždy má jeden hrot namířený dolů a ten ji zvedne.
A i kdyby se podařilo Deltu správně zaseknout, co udělá když se během noci zmnění o 180° vítr? Dokáži si to živě představit. Svalí se na bok a zase ji vláčíš po boku za sebou. Já to viděl v Řecku. V tom článku dopručují pro 11m lodě - 16 kg kotvu. My měli tuším 25 kg a díval jsem se pod vodou na 50 m dlouhou brázdu, kterou Delta položená na bok za sebou zanechala.
NE, NE a NE. Můžu vidět tisíc testů, ale "moji" Bruce mě nikdo nevezme.
A nebo ten betonový kvádr, předepsaných rozměrů.......

Je pravda že "moje" Bruce nevyšla úplně nejlíp, nejlepší se dle testů zdá být Delta. Ale předpokladem tohoto laboratorního měření je, že je někdo na dně zasekne do dna. Pak se může něco měřit.
Ale zásadní problém u Delty vidím v tom, že se po dosednutí na dno položí a pak není síla, která by ji přesvědčila se vzpřímit a zarýt hrotem do písku. Kdežto u Bruce i když leží na boku, vždy má jeden hrot namířený dolů a ten ji zvedne.
A i kdyby se podařilo Deltu správně zaseknout, co udělá když se během noci zmnění o 180° vítr? Dokáži si to živě představit. Svalí se na bok a zase ji vláčíš po boku za sebou. Já to viděl v Řecku. V tom článku dopručují pro 11m lodě - 16 kg kotvu. My měli tuším 25 kg a díval jsem se pod vodou na 50 m dlouhou brázdu, kterou Delta položená na bok za sebou zanechala.
NE, NE a NE. Můžu vidět tisíc testů, ale "moji" Bruce mě nikdo nevezme.

A nebo ten betonový kvádr, předepsaných rozměrů.......