Prosím, můžete mi doporučit charterovou společnost pro pronájem plachetnice cca 10-12m ?
Rádi bychom ješte letos v září vypluli na jedno až dvou týdenní plavbu s cílem obeplutí Elby případně doplutí na Korsiku.
Máte někdo zkušenosti nebo doporučení, kterou italskou společnost oslovit? Díky všem za radu.
Charterter plachetnice pro plavbu směr Elba a Korsika
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
ahoj roji, vítej na foru. Nemám srovnání ale byl jsem dvakrát velmi spokojen s www.timecharter.it ze Salivoli. Elba je krásná, malá, obepluješ ji za týden v pohodě. Pokud bys plul do na Korsiku do Bastie tak starý přístav je krásnější než nová marina na severu. Doporučuji navštívit ostrov Capraia. Zdraví "pes"
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Z italských znám osobně jen Breezeychting v Salernu
http://www.breezeyachting.it/index.php?lang=cz
Domluvíš se česky (paní majitelová pochází z ČR).
Zkušenost jen ta nejlepší, menší rodinná společnost s asi 12 loděmi. Všechny čisté, "navoněné", dobře udržované...hodně toho najdeš na webu.
Nebo si tam zavolej, nebo sem napiš, co není jasné.
http://www.breezeyachting.it/index.php?lang=cz
Domluvíš se česky (paní majitelová pochází z ČR).
Zkušenost jen ta nejlepší, menší rodinná společnost s asi 12 loděmi. Všechny čisté, "navoněné", dobře udržované...hodně toho najdeš na webu.
Nebo si tam zavolej, nebo sem napiš, co není jasné.
- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
Re: Charterter plachetnice pro plavbu směr Elba a Korsika
roji píše:Prosím, můžete mi doporučit charterovou společnost pro pronájem plachetnice cca 10-12m ?
Rádi bychom ješte letos v září vypluli na jedno až dvou týdenní plavbu s cílem obeplutí Elby případně doplutí na Korsiku.
Máte někdo zkušenosti nebo doporučení, kterou italskou společnost oslovit? Díky všem za radu.
neporadim ... ale popreju at se plavba vydari

a pak si vezmu typ, presne tam se chvi tez podivat
- Frantisek
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Charterter plachetnice pro plavbu směr Elba a Korsika
Z Puntone di Scarlio - Etruska marina Parrallelo 49, sú drahší, ale majú dobre vybavené lode zvyčajne Dufour, alebo Kiriakoulis zvyčajne Bavaria.
Dělal jsem Elbu jednou - vloni, tak z toho co vím. Možná se ozvou zkušenější.
Na to s kým to bylo bych se musel podívat doma, ale bylo to z Castiglioncella, protože v Piombinu už nebyla volná vhodná loď. Jeden den plavby. Nemyslím si a neslyšel jsem, že by některá společnost byla nějak špatná. Vyber si zprostředkovatele a nech si udělat návrhy. Lodě mimo Corvatsko jsou dobře vybavené, protože se zde počítá s daleko horšími podmínkami než na Jadranu.
Elbu lze, pokud by člověk opravdu plul, obeplout za dva dny. Ale to je škoda, protože tam je opravdu pěkně. Fotky mám na stránkách ve fotogalerii. Ostrov Capraia je asi to málo kam člověk může plout. Většina ostatních ostovů je zakázána. A na Caprai pouze do stejnojmenného městečka, jinak je celé pobřeží přírodní rezervace.
Korsica si zaslouží samostatnou plavbu (také mám ve fotogalerii). V případě dvou týdnů, určitě ano, i když to nejkrásnější je na západním pobřeží a na jihu. Na jeden týden snad je pro pocit, že člověk na té Korsice byl...
Na to s kým to bylo bych se musel podívat doma, ale bylo to z Castiglioncella, protože v Piombinu už nebyla volná vhodná loď. Jeden den plavby. Nemyslím si a neslyšel jsem, že by některá společnost byla nějak špatná. Vyber si zprostředkovatele a nech si udělat návrhy. Lodě mimo Corvatsko jsou dobře vybavené, protože se zde počítá s daleko horšími podmínkami než na Jadranu.
Elbu lze, pokud by člověk opravdu plul, obeplout za dva dny. Ale to je škoda, protože tam je opravdu pěkně. Fotky mám na stránkách ve fotogalerii. Ostrov Capraia je asi to málo kam člověk může plout. Většina ostatních ostovů je zakázána. A na Caprai pouze do stejnojmenného městečka, jinak je celé pobřeží přírodní rezervace.
Korsica si zaslouží samostatnou plavbu (také mám ve fotogalerii). V případě dvou týdnů, určitě ano, i když to nejkrásnější je na západním pobřeží a na jihu. Na jeden týden snad je pro pocit, že člověk na té Korsice byl...