Studium námořní školy, profese námořníka
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
ahoj namornici
ahoj vsetci namornici a namornicky, moje meno je David som v tomto uplne novy este som nebol na zadnom fore ale toto ma naozaj zaujalo.
Mam taku otazku ked mozem, chlel by som saprihlasit na novu Namornu skolu v Bratislave mozte my prosim pomoct a a dat nejake info. o tom ako to tam funguje. Nejake iformacie o tej skole a tak podobne. Nikto z mojich znamich o nej blizsie nic nevie tak sa obraciam na Vas s prozbou o pomoc.
dakujem
Mam taku otazku ked mozem, chlel by som saprihlasit na novu Namornu skolu v Bratislave mozte my prosim pomoct a a dat nejake info. o tom ako to tam funguje. Nejake iformacie o tej skole a tak podobne. Nikto z mojich znamich o nej blizsie nic nevie tak sa obraciam na Vas s prozbou o pomoc.
dakujem
-
- Reputace: 0
na namorni skolu v Bratislave a dlouhej topic dost o nicem, kde spousta lidi mluvi o tom o cem moc nevi se . . . jak by jsi mel zajem o studium na normalni namorni vysoke skole tak se mi ozvi do SZ dam ti kontakt k optimalnimu reseni tohoto problemu. Pokud to ma vest k necemu treba k titulu a dobremu postupu. Coz podle me neni skola v Bratislave ktera bude jiste mit problemy jak s IMO, tak hlavne s STCW. 

- pivovarnik
- návštěvník fóra
- pietro070
- návštěvník fóra
Ahoj kofi212,
Tatra Marine s.r.o. ŠTÚDIUM NA NÁMORNEJ ŠKOLE
Zahájili nábor na šk.rok 2009/2010 so začiatkom od septembra 2009. Záujemcovia o štúdium na Námornej škole od septembra 2009 sa môžu prihlásiť a vyžiadať si podrobnejsiše informácie na vyššie web stránke. Počet uchádzačov nie je obmedzený, vekové rozmedzie je 18-29 rokov. Základné podmienky sú:
1. Dobrý zdravotný stav
2. Maturita
Držím palec
Tatra Marine s.r.o. ŠTÚDIUM NA NÁMORNEJ ŠKOLE
Zahájili nábor na šk.rok 2009/2010 so začiatkom od septembra 2009. Záujemcovia o štúdium na Námornej škole od septembra 2009 sa môžu prihlásiť a vyžiadať si podrobnejsiše informácie na vyššie web stránke. Počet uchádzačov nie je obmedzený, vekové rozmedzie je 18-29 rokov. Základné podmienky sú:
1. Dobrý zdravotný stav
2. Maturita
Držím palec
- pivovarnik
- návštěvník fóra
-
Nevim jestli je to zrovna nejrychlejsi cesta na more, potom se zase placat na, 2.Mate, 3.Mate a horko tezko na Chief Of. nebo Mastera. Vysoka skola nabizi prave moznost rychlejsiho pracovniho postupu bez pulrocnich doplnujicich kurzu napr. na Chiefa nebo pozdeji na Mastera. Uzka specializace taky neni idealni, na vysoke skole se studuje obecne Namorni preprava - ne pouze namorni navigace. Nevim jestli bych chtel studovat nejakou skolu na Slovensku - jake vydavaji papiry?? Slovenske?? To by bylo take dobre si zjistit jestli treba na zaklade potvrzeni o ukonceni studia te skoly mate moznost dostat napr. Polske dokumenty palubniho dustojnika. Asi take neni moc pekne, ze je Slovensko na Cerne Listine (Black List - www.parismou.org) Paris MOU, coz vypovida samozrejme o tom jak funguje administrativa lodniho registru, coz neni primo napojene na skolu, ale urcite to hazi trochu stin na vydavani dokumentu.
- pivovarnik
- návštěvník fóra
-
jasne, me spis zajima ta skola jako takova nez studenti co se pro ni rozhodli.
zajimalo by me kdo tam vyucuje?
kdo Vam vyda dustojnicke diplomy?
kde delate povinnou praxi 12 mesicu v palubnim oddeleni namorni lodi?
jake evidujete praxi? (training book?)
kde budete delat kurzy GMDSS, ARPA, Adv. Fire Fighting, Medical First Aid a Certificate of Prof. in Survival Crafts?? (kurzy se treba nedaji udelat v ramci CR a pochybuji, ze v ramci SK ano) Zakladni STCW se da udelat v CR, a take tam slovaci jezdi na plavbu.
Mohl by jsi mi jako student one skoly odpovedet??
Diky moc.
Mozna je skoda se nevydat na skolu do zahranici, dost to otvira dvere do sveta lodi a more. Nikdy to neni tak, ze dustojnik jezdi cely zivot u jednoho rejdare a polski se na palube mluvi hodne a hlavne u dobrych rejdaru. Nemluve ani o nalodovacich agenturach, v CR je jedna a v Polsku nekolik desitek.
zajimalo by me kdo tam vyucuje?
kdo Vam vyda dustojnicke diplomy?
kde delate povinnou praxi 12 mesicu v palubnim oddeleni namorni lodi?
jake evidujete praxi? (training book?)
kde budete delat kurzy GMDSS, ARPA, Adv. Fire Fighting, Medical First Aid a Certificate of Prof. in Survival Crafts?? (kurzy se treba nedaji udelat v ramci CR a pochybuji, ze v ramci SK ano) Zakladni STCW se da udelat v CR, a take tam slovaci jezdi na plavbu.
Mohl by jsi mi jako student one skoly odpovedet??
Diky moc.

Mozna je skoda se nevydat na skolu do zahranici, dost to otvira dvere do sveta lodi a more. Nikdy to neni tak, ze dustojnik jezdi cely zivot u jednoho rejdare a polski se na palube mluvi hodne a hlavne u dobrych rejdaru. Nemluve ani o nalodovacich agenturach, v CR je jedna a v Polsku nekolik desitek.
- pivovarnik
- návštěvník fóra
Jinak pro ty,koho to zajímá můžu poskytnout info JEN o tom,jake jsou příjmací testy a co je potřeba vyběhat,ale otázky cona které mi pokládá určitě ne,protože kdyby dobře četl,tak by zjistil,že tuto školu teprve začnu studovat a na všechny jeho otázky odpověd neznám. Ano,může mi ted oponovat,že jdu někam a nevím o co jde,ale já jen hledal nejlepší cestu,jak se dostat na moře a vykonávát takovou profesi a jestli to byla dobrá volba,to ukáže čas.
edit: myslím tím školu na SK,ale je stejná,jako ta soukromá v Gdyni,jak tady psal mobydick,je to výhradní zastoupení té školy.
edit: myslím tím školu na SK,ale je stejná,jako ta soukromá v Gdyni,jak tady psal mobydick,je to výhradní zastoupení té školy.
Ahoj
cao som tu novy a mam zaujem o pracu namornika.
Pivovarnik-chcel by som sa ta spytat na skusky na tu vysoku skolu na slovensku. Veci ohladom toho.
Rozmyslam skor nad studiom v Polsku ale skusky by mali byt rovnake... .
Nasiel som par weweciek-skoly, zaujimalo by ma co si o nich myslite, ktora je naj.
http://www.tatramarine.sk/index.php?id_ ... ska_flag=0
http://www.containers.sk/sk/logistics_s ... a_mori.php
http://www.crewmanagement.cz/
diky
Pivovarnik-chcel by som sa ta spytat na skusky na tu vysoku skolu na slovensku. Veci ohladom toho.
Rozmyslam skor nad studiom v Polsku ale skusky by mali byt rovnake... .
Nasiel som par weweciek-skoly, zaujimalo by ma co si o nich myslite, ktora je naj.
http://www.tatramarine.sk/index.php?id_ ... ska_flag=0
http://www.containers.sk/sk/logistics_s ... a_mori.php
http://www.crewmanagement.cz/
diky
- pivovarnik
- návštěvník fóra
to kofola13
napiš co tě zajímá,jinak už jsem tady psal,že příjmací pohovor je z angličtiny,ps.testů a lékařského vyšetření,ale i já měl milion otázek,tak se klidně ptej
Jinak ta škola není vysoká,není ukončená titulem bc.nebo ing a i když je určitě lepší mít diplom z vysoké,tak si myslím,že pokud ti jde hlavně o práci námořníka,diplom nepotřebuješ. Začínám 2.září a jdu hned na stcw.
napiš co tě zajímá,jinak už jsem tady psal,že příjmací pohovor je z angličtiny,ps.testů a lékařského vyšetření,ale i já měl milion otázek,tak se klidně ptej

Jinak ta škola není vysoká,není ukončená titulem bc.nebo ing a i když je určitě lepší mít diplom z vysoké,tak si myslím,že pokud ti jde hlavně o práci námořníka,diplom nepotřebuješ. Začínám 2.září a jdu hned na stcw.
Mam pár otazok:
Anglictina-boli tam len pisomne testy alebo ste aj komunikovali?
Psychotesty- bolo tam hafo otazok a vy stemuseli pysat odpovede velmi rychlo alebo tam boli aj obrazky a pohovor u psychologa?
Lekarskeho vysetrenia sa nebojim velmi takze to by malo byt ok.
Teoreticky, zaciatok skolskeho roka som nejako nestihol, myslis ze by ma zobrali niekde v pristave ako namornika? Studium je spoplatnene. Viem ze je tam moznost financovania prostrednictvom praxe ale nechcem sa niekde upysovat.
A este na koniec co je to stcw?
Podrobnejsie informacie budem od teba tahat az ked budes na skole prva ruka je prva ruka
Anglictina-boli tam len pisomne testy alebo ste aj komunikovali?
Psychotesty- bolo tam hafo otazok a vy stemuseli pysat odpovede velmi rychlo alebo tam boli aj obrazky a pohovor u psychologa?
Lekarskeho vysetrenia sa nebojim velmi takze to by malo byt ok.
Teoreticky, zaciatok skolskeho roka som nejako nestihol, myslis ze by ma zobrali niekde v pristave ako namornika? Studium je spoplatnene. Viem ze je tam moznost financovania prostrednictvom praxe ale nechcem sa niekde upysovat.
A este na koniec co je to stcw?
Podrobnejsie informacie budem od teba tahat az ked budes na skole prva ruka je prva ruka

- pivovarnik
- návštěvník fóra
vemu to postupně
angličtina-nejdříve jsme dělali písemné testy,pak jsem šel na ustní,byli tam dva lektoři ang.jazyka a dávali ti otázky
psychotesty-první část byla písemná,tak jak jsi uvedl na čas,pak jdeš na pohovor k psychologovi a tam kreslíš obrazky taky na čas,klasika,taková pakárna
lékařské testy-pošlou ti mailem jaké si máš nechat udělat vyšetření a pak je předložíš na osobním pohovoru s doktorem
Všechny testy jdou udělat i u tohoto doktora den před příjmačkama,ale nejsem občan SR,tak že by mě to stálo dost peněz,tady jsem to udělal v rámci preventivní kontroly zadara.
K tomu jestli tě vemou někam do přístavu si netroufnu odpovědět,ale znamý,který byl v Holandsku a chtěl se taky nalodit,šel na tuhle školu právě proto,aby takovou práci mohl dělat.
Studium není moc levné,to je pravda,ale je lepší si to zaplatit sám,aby jses jak píšeš nemusel nikde zavazovat. jen tě ještě opravím,to financování by šlo od nějakého rejdaře,né z praxe. Za tu peníze dostáváš a můžeš si za ně zaplatit poslední semestr atd.
A to STCW je kurz,který musí absolvovat každý,kdo se chce nalodit,at už jako palubní důstojník,strojník nebo jakykoliv personál. Klidně se ptej na to,co tě zajímá,rád odpovím když to budu vědět.
angličtina-nejdříve jsme dělali písemné testy,pak jsem šel na ustní,byli tam dva lektoři ang.jazyka a dávali ti otázky
psychotesty-první část byla písemná,tak jak jsi uvedl na čas,pak jdeš na pohovor k psychologovi a tam kreslíš obrazky taky na čas,klasika,taková pakárna

lékařské testy-pošlou ti mailem jaké si máš nechat udělat vyšetření a pak je předložíš na osobním pohovoru s doktorem
Všechny testy jdou udělat i u tohoto doktora den před příjmačkama,ale nejsem občan SR,tak že by mě to stálo dost peněz,tady jsem to udělal v rámci preventivní kontroly zadara.
K tomu jestli tě vemou někam do přístavu si netroufnu odpovědět,ale znamý,který byl v Holandsku a chtěl se taky nalodit,šel na tuhle školu právě proto,aby takovou práci mohl dělat.
Studium není moc levné,to je pravda,ale je lepší si to zaplatit sám,aby jses jak píšeš nemusel nikde zavazovat. jen tě ještě opravím,to financování by šlo od nějakého rejdaře,né z praxe. Za tu peníze dostáváš a můžeš si za ně zaplatit poslední semestr atd.
A to STCW je kurz,který musí absolvovat každý,kdo se chce nalodit,at už jako palubní důstojník,strojník nebo jakykoliv personál. Klidně se ptej na to,co tě zajímá,rád odpovím když to budu vědět.
- emil
- nováček na fóru
pivovarnik píše:to kofola13
.......tak si myslím,že pokud ti jde hlavně o práci námořníka,diplom nepotřebuješ......
Tak na tohle se neda nereagovat. Rostu do nebe . . .
Jo, námořníci ti nepotřebuji ani školu! Důstojníci už by asi nějakou mít měli, třeba vysokou nebo hromadu praxe+školu. Ale novodoba varianta lidi co si udelaji kurz a dostanou papiry je zcestna . . . vim jak na tom jsou chlapci z 2 letym studiem toho co se uci na vysoke 4 až 6 let . . . nechcete si to zajet rovnou koupit na Ukrainu nebo do Albanie ty endorsmenty?? Naflakame pak na mustky namornich lodi nekompetentni lidi s papirama Ukraina, Slovensko, Albanie apod. at se ve wachtach nenudime, stres = nejvetsi pritel palubniho dustojnika. Nase heslo: . . . dej opici kalkulator a bude z ni navigator . . . bez urazky.
Kapitan Cono - za timto si budu stat asi vždy... ikdyz me dost dost moc stve ta nova registrace

Diky pivovarnik za info. Vyzera to tak ze lepsia je asi normalna vysoka skola, pohladam nejaku v polsku, na niektorych strankach som cital ze by bolo dobre vediet aj polsky jazyk.
To emil: Mohol by si mi o tom povedat viac?
Pracujes na niakej lodi, a stretol si sa tam z nejakymi namornymi dostojnikmi ktory by boli nie priamo nekompetentny, ale ani nie velmi vzdelany vtejto oblasti?
A chodi sem vobec niekto kto studuje alebo uz vystudoval 2,5 rocnu skolu v polsku prip na slovensku? Popripade nejaku inu skolu ohladom tejto prace.
Ak ano v com presne spociva Vasa praca?
Myslim ze toto su otazky, ktore zaujimaju viacero ludi co navstevuju tuto temu.
A este, nasiel som toto forum ale dostat sa dnu sa mi neda.
http://www.namornik.tk/
za odpovede.
To emil: Mohol by si mi o tom povedat viac?
Pracujes na niakej lodi, a stretol si sa tam z nejakymi namornymi dostojnikmi ktory by boli nie priamo nekompetentny, ale ani nie velmi vzdelany vtejto oblasti?
A chodi sem vobec niekto kto studuje alebo uz vystudoval 2,5 rocnu skolu v polsku prip na slovensku? Popripade nejaku inu skolu ohladom tejto prace.
Ak ano v com presne spociva Vasa praca?
Myslim ze toto su otazky, ktore zaujimaju viacero ludi co navstevuju tuto temu.
A este, nasiel som toto forum ale dostat sa dnu sa mi neda.
http://www.namornik.tk/

Emile zklidni hormon, nepřekrucuj a nevytrhávej z kontextu jak se ti hodí.
Nikdo nenapsal, že by profesionální námořníci neměli mít vzdělání či školu. Bylo pouze napsané, že ta konkrétní škola není zakončena dosažením titulu.
Rozhodnutí na kterou školu kdo půjde je na každém jedinci. Nemyslím si že jsi takový king, aby jsi mohl ty kteří nemají tu tvou - "z boží vůle", označovat za nekompetentní a opičáky. To je neomalené nikdy bych si to nedovolil.
Nakolik je tvá nová registrace v souladu s Pravidly tohoto fóra s tebou určitě probere Libor.

Nikdo nenapsal, že by profesionální námořníci neměli mít vzdělání či školu. Bylo pouze napsané, že ta konkrétní škola není zakončena dosažením titulu.
Rozhodnutí na kterou školu kdo půjde je na každém jedinci. Nemyslím si že jsi takový king, aby jsi mohl ty kteří nemají tu tvou - "z boží vůle", označovat za nekompetentní a opičáky. To je neomalené nikdy bych si to nedovolil.
Nakolik je tvá nová registrace v souladu s Pravidly tohoto fóra s tebou určitě probere Libor.
Naposledy upravil(a) Anonym dne ned srp 30, 2009 10:29 pm, celkem upraveno 2 x.
kofola13 píše:A chodi sem vobec niekto kto studuje alebo uz vystudoval 2,5 rocnu skolu v polsku prip na slovensku? Popripade nejaku inu skolu ohladom tejto prace.
Spravne, je zde takova osoba. Je to Mobydick. Pokud se ho zde zeptas, on ti urcite odpovi, jak bude moct. Vetsinou je vsak na mori jako kapitan, takze nekdy je nutne chviiiiiiilku pockat.

- pivovarnik
- návštěvník fóra
to emil(cono)
No pěkně jsi to teda vytrhl z kontextu,ale budiž... Napsal jsem,,že pokud chce někdo pracovat jako námořník,diplom z vysoké nepotřebuje,nebo mi snad chceš tvrdit,že všichni ti,kteří pracují jako strojníci nebo nalodích vykonávají jakoukoliv činnost která přímo nesouvisí s vedením lodě mají vysokou?
Na kolik se bude diplom požadovat u palubních důstojníků je otázkou,na kterou nemůžu odpovědět,i když i mobydick už psal,že školy které jim ukončeny nejsou, jsou rychlejší variantou.
Já vím,že ty se držíš stále svého dogma,že jen ta tvá škola je jediná a nejlepší a já ti to neberu,ale urážet proto ostatní,kteří tvůj názor nesdílí jen svědčí o tvé malosti. Kofola se ptal ohledně školy,na kterou půjdu,já mu odpovídal,pak sem vletíš a začneš to tady zasír..t off topicama v podobě urážek na které si sám nahraješ,když vyjmeš větu z celku. Víc už nebudu na tvoje přispěvky reagovat...
No pěkně jsi to teda vytrhl z kontextu,ale budiž... Napsal jsem,,že pokud chce někdo pracovat jako námořník,diplom z vysoké nepotřebuje,nebo mi snad chceš tvrdit,že všichni ti,kteří pracují jako strojníci nebo nalodích vykonávají jakoukoliv činnost která přímo nesouvisí s vedením lodě mají vysokou?
Na kolik se bude diplom požadovat u palubních důstojníků je otázkou,na kterou nemůžu odpovědět,i když i mobydick už psal,že školy které jim ukončeny nejsou, jsou rychlejší variantou.
Já vím,že ty se držíš stále svého dogma,že jen ta tvá škola je jediná a nejlepší a já ti to neberu,ale urážet proto ostatní,kteří tvůj názor nesdílí jen svědčí o tvé malosti. Kofola se ptal ohledně školy,na kterou půjdu,já mu odpovídal,pak sem vletíš a začneš to tady zasír..t off topicama v podobě urážek na které si sám nahraješ,když vyjmeš větu z celku. Víc už nebudu na tvoje přispěvky reagovat...
- emil
- nováček na fóru
jo jasny, duchodci zase radi
, jeden zapsklej chorvatak a nekdo komu skola v CCCP neudelala dobre
, co stim? asi nic! Tak kluci na videnou na mori at se vam dari a vela uspechov v BLAVE!!!! Pozdravuju DUNAJPLAVBU!!!
[mod="Baharis"]Poslouchej Emile/Conno. Měl jsem v úmyslu v minulém příspěvku napsat, že další nevhodné příspěvky budu mazat. Ale pak jsem si řekl že nejsi tak hloupý a pochopíš to. Mýlil jsem se. Hold, chybami se člověk učí. Tak to tedy píšu teď.
Oznamuji ti (pokud nedostanu jiný pokyn z "hradu"), že jakékoliv další příspěvky které budou opakovaně a jednostranně napadat rozhodnutí jednotlivců jít na nějakou školu (třeba v Bratislavě), nebo budou jinak nevhodné, budu bez varování a bez komentářů mazat. A nemíním o tom už s tebou diskutovat!
Pravidla fóra č. 5, 6, 7 a 15.
Pokud budeš v tomto trendu pokračovat, vysloužíš si ban a nebude ti ani umožněno se znovu zaregistrovat.
Nic proti tobě nemám. Tvé informace z "velkých" lodí byly a snad mohou být určitě přínosné. Ale s tímto jsi už únavný.[/mod]

[mod="Baharis"]Poslouchej Emile/Conno. Měl jsem v úmyslu v minulém příspěvku napsat, že další nevhodné příspěvky budu mazat. Ale pak jsem si řekl že nejsi tak hloupý a pochopíš to. Mýlil jsem se. Hold, chybami se člověk učí. Tak to tedy píšu teď.
Oznamuji ti (pokud nedostanu jiný pokyn z "hradu"), že jakékoliv další příspěvky které budou opakovaně a jednostranně napadat rozhodnutí jednotlivců jít na nějakou školu (třeba v Bratislavě), nebo budou jinak nevhodné, budu bez varování a bez komentářů mazat. A nemíním o tom už s tebou diskutovat!
Pravidla fóra č. 5, 6, 7 a 15.
Pokud budeš v tomto trendu pokračovat, vysloužíš si ban a nebude ti ani umožněno se znovu zaregistrovat.
Nic proti tobě nemám. Tvé informace z "velkých" lodí byly a snad mohou být určitě přínosné. Ale s tímto jsi už únavný.[/mod]
- MadameAmar
- nováček na fóru
Baharis píše:windward píše:Nemej rodinu - ani chvili bych se nezdrzel na suchu. Povolani namornika - uchvatna vec, lze jen doporucit.
Při vší úctě k náročné práci námořníků. Uvědomujete si, že být námořník není totožné s pojmem být jachtař? Ano, být zaměstnaný na nějaké plachetní padesátistopce, s tím se dokáži ztotožnit.
Ale plavit se na obřích tankerech z kontinentu na kontinent, 50m nad hladinou, bez toho abych okusil "slanost" vody, nastavil plachtu, nedejbože být zavřený někde ve strojovně. Vždyď to je "pojízdný" barák, se vším všudy.....
Tak to mám o romantické práci trochu jiné představy.
No ona to romantická práce není....Máš pravdu, že je to jako pojízdnej barák, já mám teda zkušenost jenom z trajektu, ne z obchodních lodí, ale i tak. Na lodi je všechno, moře vidíš jenom z okna, pokud teda v kajutě nějaký máš a vody se ani nedotkneš. Já jsem se vrátila z moře včera, po třech měsících a nevim, jestli bylo teplý nebo studený.
Ale věř mi, něco Tě vtáhne, loď si zamiluješ, i když jseš třicet metrů nad hladinou. Je to jako droga. Aspoň pro mě, a to jsem holka. Ona má duši, velkou.
Mobydick píše:Po ukončení školy ve Štětíně jsem odplaval rok času na MS PRAHA (20314 BRT,SYPANÝ NÁKLAD) a MS VLTAVA(6425 BRT,Kusový náklad)
pak jsem musel udělat zkoušky na nám.poručíka na MD ČR.no a poté jsem jezdil cca 18 měsíců jako 3,pal.důstojník na MS PRAHA,MS BEROUNKA( Sesterská loď VLTAVY),pak 2.pal.důst. na MS TATRY (35350 BRT,sypaný náklad) a MS ŠUMAVA (sestra TATER).
Po odjetí 18 měsíců jako 2.PD jsem šel opět na zkoušky na 1.PD a začal jsem na MS JAN HUS (16405 BRT univerzální handy max - sypaný a kusovka),MS KATENDRECH (21399 BRT ex MV DUNAJ,univerzální handy max) pak to byly už jen norské panamaxy MS BANYA,MS BLESSING,MS BAKRA,MS BANDAR (Panamax=max rozměr lodi proprůjezd Panama kanálem BRT cca 40 000,LOA 225 m, B 32.20m).
Jinak na jakých lodích můžeš jezdit určuje Tvoje důstojnická kvalifikace a další absolvované kurzy (tankery-oil,chemical,gas , pasažérské , vrtné plošiny,atd.)
Čau, to by jsme se možná mohli znát, já taky jezdil. 2x M/S Orlík, M/S Lipno, M/S Slapy, 2x M/S Tatry a M/S Woensdrecht. Skončil jsem s ježděním před sedmi rokama jako A/B, teď kapitánuju v Praze na osobárně pro 160 lidí. Honza Melš. Kdopak jsi Ty?

- tomaspir
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
Namornici, info portal
zdravim vas, len chcem dat do pozornosti info portal pre zacinajucich ale aj profesionalnych namornikov na
www.NAMORNIK.TK
---------------------------------------------------------------------------
Děkujeme za tvůj první příspěvek, ale není ten samý odkaz co tu dával v srpnu Kofola13 ?
B.
www.NAMORNIK.TK
---------------------------------------------------------------------------
Děkujeme za tvůj první příspěvek, ale není ten samý odkaz co tu dával v srpnu Kofola13 ?