Vhodná země pro registraci lodě

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

dalak
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod dalak » čtv říj 01, 2009 11:16 pm

Davide, drzim palce a jen tak dal ! Taky jdu na vse dle selskeho rozumu, ale nekdy je to tezka rehole. Ono to fungovalo v v mem nedavnem zahranicnim pusobisti, ale po navratu do CR sem si to rozdal s nekolika urady a...a uspesne. Tentokrat ale nevidim duvod : ja nemam 25 let stary motor a ani ho nechci. Ty asi taky ne a pokud nekomu jeste neco takoveho chodi, at ho klidne registruje v D. Myslim , ze proklouzne.....
Rad bych se zeptal Denise, co ziskal registraci sve lodi v D. Ze nebude muset na technickou je jasne, ale to bych prezil. Co dal ? Ze mas zmeny v projektu neni u nas problem , mne by snad zajimala jen povolena plavebni zona. Ja dostal zonu 1 s max vyskou vlny 2 m. Na moji 5 m ploutvovou samostavbu je to celkem adekvatni, ale umim si predstavit, ze "celkem adekvatni " bych rozsiril pri prihodnych podminkach trosicku vic. A to je jediny duvod, proc koketuju s myslenkou vzdat se nasi vlajky. Slo Ti, Denisi, o tohle ?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát říj 02, 2009 12:04 am

Bol to viac dôvodov. Pri povolovaní stavby chceli odo mňa na ŠPS doložiť k projektu zakúpenému v USA aj výpočty v metrických jednotkách, čo je asi za 150 euro. Za povolenie stavby 100 euro a za zápis do registru ďalších 100 euro. Medzinárodné osvedčenie sa vydáva len na dva roky, čo spôsobuje problémi ak si musíte papiere vybavovať uprostred leta. Aj za to sa platí a každých 5 rokov platiť cca 80 euro za technickú.
Prečo mám platiť za povolenie? Zapisovať 4 m lodičku do lodného registru je stupidita sama o sebe a ešte to mám aj platiť? To nie je o Koženom.
Mohol som požiadať o povolenie a registráciu v Čechách kde to je rádovo lacnejšie a tolko sa s tým neserú, nepotrebujú k projektu výpočty. Ale ja som zmenil projekt, pristaval som kajutu a namiesto 15 k som dal 25 k. Projektant to pripúšťa, ale v projekte to nie je a to by bola silná káva aj na České úrady. Takže som radšej zvolil Nemeckú registráciu, peniaze asi ako v ČR, ale nemusím chodiť každú chvílu do Přerova pre medzinárodné osvedčenie a na technickú.
Ďalší dôvod bol, že som chcel zistiť či to funguje a to skrz registráciu námornej plachetnice. Tam je totiž vydanie medzinárodného osvedčenia z ŠPS na dva roky zásadný problém a neriešia to ani papiere z námorného úradu, ktoré sa vydávajú na dlhšie obdobie. Tu vychádza totiž obnovenie platnosti papierov na skoro 1000 euro, nehladiac na problémi čo ti to spôsobí. Predstav si že si v karibiku a vybavuješ si odtial papiere. Brrr.
Považujem za zodpovedného človeka a nepotrebujem aby ma naši úradníci vodili za ručičku za moje peniaze. Nemecký prístup považujem za európskejší, teda normálnejší a mne vyhovuje. Okrem toho som proeurópsky optimista.
Neny
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Neny » pát říj 02, 2009 10:40 am

To David. Asi to bude tou barierou,bo u nas je plavidlo- lod vnutrozemskej plavby,male plavidlo,prievozna lod,plavajuci stroj alebo plavajuce zariadenie. A u vas je to inak? No mam dojem ze v tej jednicke sa hovory o plavidlach vseobecne a len male plavidlo ktore si niekto zo zahranicia prinesie a je inostranec tak sa to na neho nevstahuje. :? Mozno sa zda ze do toho moc vrtam ale prave nad registraciou v nemecku uvazujem,tak sa chcem prepracovat k pravde bo verit niecomu len preto ze chcem, nemusi dopadnut dobre.
dalak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dalak » sob říj 03, 2009 10:43 am

To Denis : tech duvodu bys ani nemusel mit tolik, abych pochopil. To nejsou poplatky, to je cistokrevna zlodejina !! Ja taky premyslel o vlajce pruhovane jinak nez je nase, ale jen kvuli omezeni plavebni zony. Ja mam v projektu zmenene kde co a pro SPS to silna kava nebyla. Na motor se neptali vubec, jen v povoleni ( za 500 kc) stoji...." pripadne pouzity motor musi byt namontovan v souladu s pokyny vyrobce. " Technickou poridim bez vetsich problemu na vode ( az na menic napeti 12-220V, ten bud schovam nebo budu muset delat revizi) . Mam v planu lod zaregistrovat doma, ale kdyby se mi to casem zdalo v necem limitujici, "vyvesim " Irskou vlajku a papa. Pro male lode svoboda.... . Jeste tam mam cislo soc. pojistky a registrovanou adresu, tak bych pro ne ani nebyl cizinec. Cas ukaze, kazdopadne diky za vycerpavajic iodpoved. A nema nahodou Tvoje lodicka tech metru 5 ? :)
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » sob říj 03, 2009 6:51 pm

Denisi, ty jsi ty plány neměl v metrických jednotkách, anebo ty výpočty nebyly součástá projektu ?
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » sob říj 03, 2009 11:40 pm

Neny píše:To David. Asi to bude tou barierou,bo u nas je plavidlo- lod vnutrozemskej plavby,male plavidlo,prievozna lod,plavajuci stroj alebo plavajuce zariadenie. A u vas je to inak? No mam dojem ze v tej jednicke sa hovory o plavidlach vseobecne a len male plavidlo ktore si niekto zo zahranicia prinesie a je inostranec tak sa to na neho nevstahuje. :? Mozno sa zda ze do toho moc vrtam ale prave nad registraciou v nemecku uvazujem,tak sa chcem prepracovat k pravde bo verit niecomu len preto ze chcem, nemusi dopadnut dobre.

to, že to nemusí dopadnout dobře, je možné, protože zrovna dneska mi jeden řkal, že registrace v německu ještě není schválení k rovozu. ale mluvil o loňsku, třeba je to už zase jinak. já taky bádám co je opravdu pravda

jestli je pravda co píšeš, tak to u vás máte opravdu jinak, i když bych se dost divil.

a já sem psal: tenhle mazanej zákon ještě nepodchytil možnost zahraničního plavidla v majetku tuzemce. ouřadové jsou nějak pozadu

to jsme eště nebyli v eu a jestli to nějaká mezinárodní nebo eu norma už řeší, to teda nevím
novacek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Vhodná země pro registraci lodě

Příspěvekod novacek » pon led 02, 2023 8:10 pm

caute, obnovim toto tema, viete niekto ako to je aktualne z registraciou lodi nad 12m v nemecku? jednu chcem kupit a po precitani fora by som ju registroval v nemecku. dakujem
Mrkva
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Mrkva » stř bře 01, 2023 1:34 am

Mám pocit, že němcká registrace obecně vyžaduje trvalý nebo přechodný pobyt v německu, což může být docela problém.

Osobně mám loď s německým domovským přístavem, švédskou registrací, bristkým MMSI/AIS transpondérem, a nelegální českou vlajkou, kormidluji to na české VMP+SRC/VFN, a u německé pobřeřní stráže to prošlo, ale při kontrole bych mohl v zadnici štípat hřebíky...
Taky bych to strašně rád nějak zjednodušil, ale jak? Řešit revizi elektriky, plynu a inspektora SPS na severu německa je peklo...
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř bře 01, 2023 10:11 am

Byl jsem na tom podobne.
Nakonec jsem vyhodnotil ze nejlepsi je na toto Polsko s polska registrace. Letos vymenim vlajku.

Zpět na