baterka

Palubní instalace, zařízení a výbava lodě pro plavbu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

baterka

Příspěvekod simon » čtv lis 12, 2009 12:07 pm

mate nekdo tip na kvalitni baterku (mysleno svitilna), spis vetsi nez mensi, vodeodolna, nejlepe na LEDky, silna, moznost dobijeni na autonabijecku?
primarne na lod (ale hodi se i jinde)
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » čtv lis 12, 2009 12:16 pm

Koupil jsem si toto a jsem s ní velice spokojen, jak s výkonem tak se spotřebou. Po první sezóne stále původní baterky (3x AA)
Dosah hlavní LEDky 30 - 50 m
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » čtv lis 12, 2009 12:23 pm

geronimo píše:Koupil jsem si toto a jsem s ní velice spokojen, jak s výkonem tak se spotřebou. Po první sezóne stále původní baterky (3x AA)
Dosah hlavní LEDky 30 - 50 m

pekna, ale celovku nechci
Skyla
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod Skyla » čtv lis 12, 2009 12:38 pm

Pořídil jsem si tuto svítilnu. Odzkoušena letos v Chorvatsku a najít bóji 200m vzdálenou, žádný problém. Nevýhodou je cena . Za svítilnu, nabíječku (12 a 220V ) a čtyři akumulátory cca 3200,- Kč. Bohužel se používají spec. aku. Každopádně slouží skvěle.
samoliter
účet uživatele zrušen

Svítilna.

Příspěvekod samoliter » čtv lis 12, 2009 12:39 pm

Ahoj Simone. Zkus podívat tady: http://www.obchod-detem.cz/obchod/techn ... ml?db_od=2 . Je tam Nabíjecí Svíltilna LED. Univerzální použití, i v kajutě, nebo pokud musíš v noci kus pěšky po silnici, tak vepředu svítíš a vzadu je červená. Nevím, jestli svítilna je voděodolná, zkus se jich zeptat. Taky jsou tam megafony, ten střední a velký, snad lepší než lodní roh, trouba?
Nebo vybírej tady: http://www.zbozi.cz/items?q=nab%C3%ADje ... &maxPrice= .
Seřadil jsem to od levných, po drahé. Užij si vybírání. samoliter.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Re: Svítilna.

Příspěvekod simon » čtv lis 12, 2009 12:48 pm

samoliter píše:Ahoj Simone. Zkus podívat tady: http://www.obchod-detem.cz/obchod/techn ... ml?db_od=2 . Je tam Nabíjecí Svíltilna LED. Univerzální použití, i v kajutě, nebo pokud musíš v noci kus pěšky po silnici, tak vepředu svítíš a vzadu je červená. Nevím, jestli svítilna je voděodolná, zkus se jich zeptat. Taky jsou tam megafony, ten střední a velký, snad lepší než lodní roh, trouba?
Nebo vybírej tady: http://www.zbozi.cz/items?q=nab%C3%ADje ... &maxPrice= .
Seřadil jsem to od levných, po drahé. Užij si vybírání. samoliter.

diky, ale me zajima nejak osobni zkusenost a doporuceni.
...kazdopadne to pri dnesnim kurzu dolaru urcite nebudu kupovat v CZ
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » čtv lis 12, 2009 4:37 pm

opravdu nikdo?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv lis 12, 2009 4:46 pm

Já používám těžký kalibr s akumulátorem - 1mil. kandelů, to sem asi nepatří.

Ale to co uvedl v odkaze Skyla, to se mě líbí. A říká že to používá. Možná bych jen šáhnul po sousedním typu "Svítilna 12W - dva režimy". I když zase ta 0373 má lepší kužel do dálky...
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » čtv lis 12, 2009 4:52 pm

Baharis píše:Já používám těžký kalibr s akumulátorem - 1mil. kandelů, to sem asi nepatří.

Ale to co uvedl v odkaze Skyla, to se mě líbí. A říká že to používá. Možná bych jen šáhnul po sousedním typu "Svítilna 12W - dva režimy". I když zase ta 0373 má lepší kužel do dálky...

sice to vypada dobre, ale trochu to nabouralo moji predstavu o tom, ze dokonala baterka bude do 1500
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod shooter » čtv lis 12, 2009 5:59 pm

Ahoj
Už asi rok používám vodotěsnou hliníkovou baterku s jedním 5w luxeonem jsou tam 3AA baterky a má spínač vzadu.Jsou tam 3 módy velkej výkon malej výkon a stroboskop.Používám v ní nabíjecí tužkový baterie (stejně s sebou vozím stále autonabíječku) Kupoval jsem jí přes aukro asi za 300 korun je ne ní nápis POLICE :D V číně je asi nic jinýho zrovna nenepadlo.Teď jsou v nabídce ještě mnohem silnější.Tahle Takže to zvaž na lodi se stane že jí můžeš utopit a drahá by mně hodně mrzela
Šutrák
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv lis 12, 2009 6:44 pm

Ono to treba bude chtit baterky dve. Jednu na blizko a druhou na dalku. Ty baterky na blizko delaji i se solarnim clankem, ale kde se to koupi neporadim, ja je koupil v Holicich na setkani. Vyroba Cina, mka to 6 LED sviti to tak do 20-30 m a vydrzi to asi 10 hodin. Mensi jsem koupil v Chrudimi 5 LED take slusne sviti, ale vydrzi tak 2 hodiny. Tak koukat na burzach.
Delaji se i kombinovane svitilny s halogenni zarovkou a LED v jednom reflektoru, prepnes cim chces svitit, ma to i kratkou zarivku, ale zase se to prodava ruzne po burzach.
Posli me email a poslu foto. Dat to sem by asi byl pro me tezky boj..........
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv lis 12, 2009 7:00 pm

Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv lis 12, 2009 7:07 pm

Kamarát Gabo si kúpil baterku čo má v strede paraboly halogen a po obvode LEDky. Má zabudovaný akumulátor. Cena je cca 40 euro, u nás ju mali na sídlisku v domácich potrebách, ale mohli by ju mať aj v polovníckych obchodoch. Takže Simone nezúfaj, taká baterka ako potrebuješ sa predáva.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » čtv lis 12, 2009 7:43 pm

shooter píše:Ahoj
Už asi rok používám vodotěsnou hliníkovou baterku s jedním 5w luxeonem

Jak jsi s tou "policejní" svítilnou spokojený?? Svítí dobře do větší dálky? Já uvažuji o té 15W, když občas hledám vhodné kotvení po tmě, abych mohl posvítit na břeh.
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod shooter » čtv lis 12, 2009 7:54 pm

Můžu ti říct že mám ještě nabíjecí kde je 25w halogenka a moc veliký rozdíl v tom nevidím protože ten luxeon má jiný spektrum spíš do bílé barvy takže dosvit +/- podobnej.Jo jinak jsem jí koupal na orliku když jsme mněli pújčenýho letos štíra a vodotěsná bude(mimochodem jsem tě tam charlie taky potkal ;)
Šutrák
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » čtv lis 12, 2009 9:24 pm

Tak to jí asi na příští sezonu pořídím, uvidíme jak bude svítít.
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pát lis 13, 2009 10:04 am

Něco jak píše Skyla měl letos jeden z posádky, potapěč. Bylo to za +- podobné peníze co říkal, vodotěsnost maximální. Používal do toho nabíjecí monočlánky. Původně to prý bylo na nějakou žárovku (přesný typ si nepamatuji, ale určitě něco s vysoukou intenzitou, ne obyč) a prý to předělával na nějakou tu super led. Svítilo to slušně a je to za stejné peníze. Možná už to dnes prodávají rovnou s led variantou. Já jen, že by stálo za úvahu se u těch potápěčů přeptat.
Já jsem měl to, co popisuje Baharis, no letos odešla baterka a náhradní se mi nedaří najít. Takže taky řeším, co místo toho. Hlavní účel bych to chtěl jako pomocné světlo při hledání bójí v noci apod. Klidně by to mohla být i větší konstrukce, tak kdyby měl někdo tip...
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát lis 13, 2009 10:18 am

Koupíte v každém lepším Baumaxu apod.
Svého času to stávalo kolem 400,-Kč.
Vozím již druhou,nějaký předchodzí model tohoto
http://www.suntech.cz/produkt/62350/Nab ... otesna.htm

Svítí dobře, silně a daleko (jako autoreflektor) a dál už stejně neuvidíte... :D
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pát lis 13, 2009 10:58 am

Libor píše:Koupíte v každém lepším Baumaxu apod.
Svého času to stávalo kolem 400,-Kč.
Vozím již druhou,nějaký předchodzí model tohoto
http://www.suntech.cz/produkt/62350/Nab ... otesna.htm

Svítí dobře, silně a daleko (jako autoreflektor) a dál už stejně neuvidíte... :D

pomer cena x vykon vypada temer idealne .... diky
JirkaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JirkaK » pát lis 13, 2009 11:17 am

Používám ji taky (dle Liborova odkazu), svítí dobře (píšou dokonce 2 mil. cdl), ale tem kilometr dosvitu berte s rezervou. Do 200 m bójku najdete bez problémů. Jenom by mohla být menší a lehčí...
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát lis 13, 2009 4:34 pm

Mal som na mysli presne takú ako Libor. Dnes som sa pozrel v Hornabachu a je tam za 51 euro. Trochu si prihodili :D Doba svietenia na LED je 24 hod, na halogen 3,5 .
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pát lis 13, 2009 4:44 pm

Charlie píše:Tak to jí asi na příští sezonu pořídím, uvidíme jak bude svítít.

Ahoj Charlie,
Já tu Čínu (20W) mám taky a docela bych před ní varoval.
+
1) Vypadá pěkně (důvěryhodně) je kovová.
2) Těch 100 m v pohodě dosvítí
3) Je dlouhá a těžká. Dá se použít jako úderná zbraň (palcát).
_
1) Těch 100 m je v podstatě k ničemu. Já tedy na tu dálku stejně detaily nevidím ani ve dne. Maximálně tak, že tam kotví loď.
2) První odejde krycí gumička vypínače. Je po vlhkotěsnosti.
3) Zadní uzávěr na výměnu baterií má příliš jemný závit. Musí se dát velkýho bacha, aby to tam člověk nenarval přes závit.
4) Je dlouhá a těžká. Na nějaké nošení po kapsách (třeba do hospody) absolutně nevhodná.
5) Je na tři baterie, což je lichý počet. Nabíječky fungují pouze na sudý o stejné kapacitě. Musím tedy mít nejméně 6ks aby to šlo (efektivně) nabíjet.

To s tím nabíjením mě původně nedošlo. Zato mě došla trpělivost při snaze baterie dokoupit.
Mám s kapacitou 4 000 mAp. malé buřty. Ty už se nevyrábí. Tak jsem hledal něco na dva buřtíky.
Dva v baterce a dva v záloze.
Našel jsem tohle:
Obrázek

Jsem s tou baterkou velmi spokojen.
+
1) Je na svůj výkon poměrně malá a lehká. Nepřekáží ani za kormidlem, ani cestou do hospody.
2) Díky velké kapacitě malých buřtů vydrží dlouho svítit, i kdybych cestou z hospody trošku zabloudil.
3) Proti vlhkostní úprava skutečně funguje. Do baterky je jediný vstup odšroubováním reflektoru. Jištěno bytelným gumovým kroužkem.
4) Díky hrubému závitu snadná výměna baterií i po tmě, zkřehlou rukou.
5) Dosvit dobře 50m. Na těch 100m však kotvící loď také rozpoznám.
6) Poměrně levná.
_
1) Nelze s tím mlátit nikoho po palici. Hlava by to asi vydržela, baterka asi ne. I když je z poměrně odolného plastu.
2) Úvazový kroužek v zadní části baterky je také z onoho plastu. Tomu bych moc nevěřil. Vyměním za nerezový.

Jinak jsem na ní chybu nenašel. ;)
Tady je E-shop.
Zdravím, alffa
streda
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod streda » pát lis 13, 2009 6:27 pm

Zdravim. Na techto strankach ( http://www.ledmania.cz/fotky-venku ) je pekne srovnani nekolika baterek vcetne nocnich fotografii. Ja jsem si poridil baterku od fenixu (LD20 tusim) na 2xAA clanky a sviti to nadherne. Nevyhodou je, ze na turbo rezim (coz sviti ale opravdu pekne)vydrzi neco pres 2 hodiny.Vyhodou, ze akumulatory lze snadno dobit. Sice se to neda srovnat s lodnim reflektorem, ale zase je opravdu mala a kvalitni. Precizne udelana castecne vodotesna (asi do 5m?). Pred rokem jsem ji kupoval asi za 1500. Vyrabi se ale i mnohem vykonnejsi, nicmene cena bude jinde...
samoliter
účet uživatele zrušen

Baterie.

Příspěvekod samoliter » sob lis 14, 2009 4:11 pm

Pro Bilardose i ostatní. Dobrý výběr nabíjecích akumulátorů různých typů i obsahu je tady: http://www.gme.cz/cz/index.php?page=che ... =452361376 .
Mají i prodejnu v Praze Karlíně, 100 m od stanice metra Křižíkova.
Nelekejte se těch Pb aku. Jsou to gelové.
Baterie jsou pod Volným časem, pak Cyklo,sport, a Bateriové svítilny, čelovky.
Do své baterky jsem koupil Pb aku 1,3A, 6V, za 91 kaček. S kryptonovou žárovkou mi dosvítí v pohodě přes 200m. Na 100 m svítí silně. Vzal jsem radši kryptonku, svítí 3x dál a jasněji, než LED. Do kapsy mám malou kovovou na 3 mikrotužkové a má 21 LED. samoliter.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv bře 25, 2010 10:20 pm

Pokud ještě někdo chce před sezonou zbrojit, doporučuji [url=http://www.led-lenser.cz/hasici--policie--zachranari--a-----led-lenser--t7--docesne-vyprodano-diodova-svitilna--200-lumenu--220-m--zaostrovani-.php?_ShopSearch[SearchType]LED LENSER T7[/url]. Stejné parametry má i P7. Testuji a musím říct že začínám věřit, že "i s malým kašpárkem se dá udělat velké divadlo". Fakt síla.
Vidím to tak, že můj těžký a velký halogen půjde do světa... :?

Obrázek

Zpět na