Plachetnice Pirát

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

lukaskubat
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Plachetnice Pirát

Příspěvekod lukaskubat » pon dub 12, 2010 12:29 pm

Ahoj. Může mi někdo poradit s výběrem okruhovky.Nejvíc se mi líbí asi Pirát, ale vpodstatě o této lodi toho moc nevím. Zajímá mě,kolik uveze lidí ( nechci závodit),NĚjaká technická data apod. Taky uvažuju, že bych si postavil pro začátek něco sám ( něco jednoduchýho).
Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gargi » pon dub 12, 2010 12:56 pm

lukaskubat
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod lukaskubat » pon dub 12, 2010 4:47 pm

Díky za odkaz. Na těchto stránkách už jsem byl, ale nedozvěděl jsem se tam všechno,co bych chtěl. Potřeboval bych si spíš pokecat s někým, kdo má zkušenosti. Zajímalo by mě, jaký význam a funkci má spouštěcí ploutev a jestli je možnost ( asi blbost) udělat plachetnici úplně bez kýlu a ploutve.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » pon dub 12, 2010 8:35 pm

Lukaskubate vítej na foru, projdi si téma moje současná loď, něco o pirátech je ve dvou topicích. Bez nějakého kýlu to půjde s plachtami proti větru těžko, trošku si to tu prozkoumej a najdeš tu spoustu informacích o jednotlivých typech. Radit s výběrem se dá jen když napíšeš co od lodi očekáváš, ale bylo by dobré to nějak typovat do příslušného fora.
Piráta ti mohu jen doporučit, na poměry okruhovek je poměrně prostorná, dá se v ní i přespat, lehce plovatelná, není přeplachtěná a vyblbneš se na ní dositosti. Pokud budeš chtít něco vědět dej konkrétní dotaz, lidí se zkušenostma je tu dost.
Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gargi » pon dub 12, 2010 10:47 pm

S okruhovkou sem na tom podobně.
Zvolil sem jednoduchou variantu - přihlásit se do nějakého yachtklubu. Tam si za minimální peníz můžu pujčit lodě různých tříd (i s trenerém).
Teprve až zjistim, jestli to je "to pravé ořechové", začnu řešit koupi nebo dokonce stavbu vlastní lodě....
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte dub 13, 2010 9:15 pm

Na rekreačku nad Piráta není! A pak,proti laminátce to vypadá jako loď :D
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » stř dub 14, 2010 12:24 am

maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » stř dub 14, 2010 8:54 am

To máš jistě pravdu,ale ty lodě měly trochu jiný ponor,a tenkrát se ale moc nekřižovalo :)
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » stř dub 14, 2010 9:02 am

To není můj názor, to je citát Dana Roseckého, který takovou loď postavil - viz ten odkaz.
lukaskubat
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod lukaskubat » stř dub 14, 2010 4:45 pm

Díky za příspěvky. Je pravda, že jsem byl hodně stručnej. Chtěl bych plachetnici tak kolem 4 - 5 metrů,na Pirátovi netrvám.Hlavní pro mě je , aby se do ní při troše dobrý vůle vešli 2 dospělí a 2 děti ( 3 a 6 let). Nejvíc budu sice plachtit se svým synem nebo sám, ale určitě se bude někdy chtít zůčastnit plavby i zbytek rodiny.Nezáleží na tom,aby to byla superrychlá plachetnice, ale spíš aby byla bezpečná ( kvůli dětem ).Taky bych přivítal, kdyby mi někdo mohl poslat fotky ze stavby podobné plachetnice,popř. postřehy a zkušenosti na co si dát pozor apod.
deblik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod deblik » stř dub 14, 2010 5:16 pm

Ono nejde az tak o ploutev ci kyl, ale o plochu ponoreneho lateralu. Miamiti z Felixova odkazu ma pri delce 5m ponor 70cm. Pirat pri te same delce (opravte me) cca 30cm.
Plochu nazene spustenou ploutvi. 8-)
MonikaF
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod MonikaF » čtv dub 15, 2010 6:10 pm

Já mám Piráta přesně z těch důvodů, cos teď popsal. Je to sice starší kousek, ale je bezpečná, obstála i při vichřici, nepřevrhnutelná. Uveze cca 10 dospělých lidí! Vyzkoušeno! Sice se to už nedá nazvat plavbou, to už skoro nejede, ale uvádím to pro ilustraci. Běžně jsem v tom vozila svého muže, své dvě děti plus nějaké to cizí. Mažel překážel nejvíc. Prostě bych to neměnila za žádnou jinou okruhovku.

Zpět na