Kde spustit loď na vodu?
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Kde spustit loď na vodu?
Ahoj, Máme loď, jachtu cca 8m délky váha necelé dvě tuny. Přes léto chceme plou po osrovech Elba, Korsika a Sardinie. Chci se zeptat, jestli někdo nevíte o nějaké maríně v oblasti severozápadní Itálie kde mají LEVNÝ jeřáb? A nebo ještě lepší, kde mají svážnici. Scháníme místo, kde by bylo nejvýhodnější dát loď na vodu. Díky za nějaké info...
- Pantanal
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
Re: Kde spustit loď na vodu?
Pychyn píše:Ahoj, Máme loď, jachtu cca 8m délky váha necelé dvě tuny. Přes léto chceme plou po osrovech Elba, Korsika a Sardinie. Chci se zeptat, jestli někdo nevíte o nějaké maríně v oblasti severozápadní Itálie kde mají LEVNÝ jeřáb? A nebo ještě lepší, kde mají svážnici. Scháníme místo, kde by bylo nejvýhodnější dát loď na vodu. Díky za nějaké info...
Ahoj, řeším podobný problém, našel jsem tuto marinu: http://www.marinadisantamarinella.com/en/#servizi
Je tam k dispozici slip na spuštění lodě z vleku, vidět je na tomto videu: https://youtu.be/dVb0ChCjBws
Web mariny je v angličtině a mají pěkně zpracovanou předpověď počasí: http://www.marinadisantamarinella.com/en/forecast/
Výhodou je možnost spojit jachting s návštěvou Říma
Pantanal
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 20
I po tolika letech plati za nejlepsi volbu v teto oblasti marina doporucena Ivanem a opakovane mnou odzkousena - Castiglione. Nejvetsi bonus pak vidim v bezpecnem parkovani zdarma na mistnim parkovisti.
- Pantanal
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
Jura píše:I po tolika letech plati za nejlepsi volbu v teto oblasti marina doporucena Ivanem a opakovane mnou odzkousena - Castiglione. Nejvetsi bonus pak vidim v bezpecnem parkovani zdarma na mistnim parkovisti.
Ahoj Juro, četl jsem tvoji výbornou reportáž. Jen se mi zdá, že v marině v ústí řeky není žádný skluz. Nebo se pletu? Možná bude nějaký výš na řece. Tím bezpečným parkovištěm zdarma myslíš přímo to v marině?
Díky Pantanal
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 20
Na skluz si nevzpomínám, neb byl mimo oblast mého zájmu. Považuji spouštění přívěsu do mořské vody jako dost rizikové...
Myslím si ale, že je dobrá šance aby tam byl v rámci mariny. Jinak jeřáby jsou tam dva od různých společností, rozdíl v ceně cca 10 E.
Veliký parkoviště (zdarma) přímo u vody je opravdu luxusní a na tak dobře situované místo pro destinaci Elba/Korsika jsem v Itálii zatím nikde jinde nenarazil. Ivan možná bude vědět víc, zkus mu poslat SZ.
Myslím si ale, že je dobrá šance aby tam byl v rámci mariny. Jinak jeřáby jsou tam dva od různých společností, rozdíl v ceně cca 10 E.
Veliký parkoviště (zdarma) přímo u vody je opravdu luxusní a na tak dobře situované místo pro destinaci Elba/Korsika jsem v Itálii zatím nikde jinde nenarazil. Ivan možná bude vědět víc, zkus mu poslat SZ.