zkušenost s Y 37 Martina
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
zkušenost s Y 37 Martina
Vážení kapitáni, rád bych se dozvěděl něco víc o Martině...takto lodi Y 37 TEAM . Máte s ní někdo nějakou zkušenos? Hledal jsem na foru i jinde, ale neměl jsem štěstí.
děkuji AteLEriX
děkuji AteLEriX
Ale jo. V 2007 jsme ji měli, ještě od Mandeho. Už tenkrát trošku vybydlená, ale plavební vlastnosti dobré.
Sedátka v rozích zadního koše jsou luxus.
Pokud na ni pojedeš, možná že někde v útrobách ještě najdeš modrostříbrný plastan (něco mezi pláštěnkou a stanem). Tak kdyby jo, vezmi mi ho zpět.
Šťastnou plavbu.
Sedátka v rozích zadního koše jsou luxus.
Pokud na ni pojedeš, možná že někde v útrobách ještě najdeš modrostříbrný plastan (něco mezi pláštěnkou a stanem). Tak kdyby jo, vezmi mi ho zpět.
Šťastnou plavbu.
jednu Martinu pod chorvatskou vlajkou som videl v lete 2009 dost nepekne poskriabanu (po prechode nize ked sa vietor otocil o 180 stupnov a lod bola na kotve, skippra robil nejaky nemec). vobec ale netusim aky to bol typ, len viem ze bola od Ecosu...
osobne by som do tej lode nesiel, to poskriabanie bolo fakt skarede - nielen gelcoat ale aj laminat.
osobne by som do tej lode nesiel, to poskriabanie bolo fakt skarede - nielen gelcoat ale aj laminat.
Děkuji za informace...provozovatelem je tuším Ancora v Mandalině. To že nemá navigační stolek jsem si všimnul na plánku, ale říkal jsem si, že to je renonc, protože při hledání nějakých obrázků o Y 37TEAM na dalším plánku byl...zase o to byla kratší lavice, takže by se na ní nikdo spící nevešel. A protože všude jsou fotografie Y37TEAM"MARTINA" pouze zezadu ...zvolil jsem tuto možnost dozvědět se o lodi víc.
Mimochodem t0me to tam v podpalubí není ani "budík"?? ani vysílačka atp.???
Mimochodem t0me to tam v podpalubí není ani "budík"?? ani vysílačka atp.???
AteLEriX píše:To že nemá navigační stolek jsem si všimnul na plánku, ale říkal jsem si, že to je renonc, protože při hledání nějakých obrázků o Y 37TEAM na dalším plánku byl...
Ono se asi musí rozlišovat, zda se jedná o Y37 nebo Y999. U té druhé nevím, Ankora jej má na svých stránkách vyfocený. Jenomže v místě, kde je kuchyňka.
Na Y37-Martina jsem v minulosti vedl několi kurzů. Má vše na co jsi se ptal a co je na lodi běžné. Pouze místo navigačního stolku má stolek sklápěcí. Nachází se při vstupu do lodi na pravé straně za sociálkou. Na její stěně. V pohotovostní i horní poloze se zajišťuje provázkem a malým stopperem. Mapy a doklady od lodě bývají zasunuté za tímto zvedacím stolkem.
Letos jsem na ní myslím nebyl, tak nemůžu sloužit o její aktuální kondici. Normální loďa. Mě to je celkem jedno na čem pluji.
Ale pokud popluješ s Ankorou, lehké varování. Byl jsem s nimi za poslední tři roky snad desetkrát. Výborní lidi, vstřícní, usměvaví, ochotní. Domluvíš se s nimi na všem. Ale několikrát se mě stalo, že se mě snažili nachytat při check-outu. Jednou se jim to i podařilo. To by bylo na dlouhé vyprávění. Prostě jen varuji, dej si velký pozor při check-inu. Všechno bedlivě zkontroluj a prověř (kromě nádobí). Veškerá poškození zapsat, nafotit. Mám z nich poslední dobu divný pocit.
Naposledy upravil(a) Anonym dne pát lis 26, 2010 4:29 pm, celkem upraveno 1 x.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař

- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, letos jsem byl poprvé na moři, jako člen posádky a měli jsme loď od zmíněné společnosti. Při předání jsme platili za poškozený kryt displeje windmetru. Tutově to již bylo, jen si toho kapitán při přejímce nevšiml. Tato zkušenost nás stála cca 100 € z kauce. Ale čert vem prachy, stálo to za to.
Pěkný den, Jirka
Pěkný den, Jirka
To Baharis - děkuji za informaci o lodi . Letos jsem od Ankory loď měl (SARA) a celkem v pohodě. Jedině, že i když slíbili předání ve 12.00 hod. dostali se k tomu až kolem 16. hodiny. Jinak jim nemám co vytknout. Přesto díky za upozornění, rozhodně máš více zkušeností a nic nezkazím, když se jich budu držet.
jedno přísloví říká, že správný muzikant musí zahrát i na kropicí konev....takže rozumím, když řekneš, že je ti celkem jedno na jaké lodi jedeš.....
Když jsme dřív jezdili s klukama v říjnu-listopadu, tak bylo naším cílem řácky si zalítat...co nejrychleji a co nejdál. neřešili jsme jestli je voda z tanku pitelná nebo jestli máme deku pro každého, jestli má loď kočárek a bimini atd. ani GPS jsme tenkrát nepotřebovali (1995 - 2000) snad ani ještě ani nebyla, natož plotr.
Já se dostanu k moři jedenkrát do roka s rodinou a tak si chci užít si pohody, klidu. Proto se snažím získat nějaké zprávy a fotky lodě, dřív než jí objednám.
jedno přísloví říká, že správný muzikant musí zahrát i na kropicí konev....takže rozumím, když řekneš, že je ti celkem jedno na jaké lodi jedeš.....
Když jsme dřív jezdili s klukama v říjnu-listopadu, tak bylo naším cílem řácky si zalítat...co nejrychleji a co nejdál. neřešili jsme jestli je voda z tanku pitelná nebo jestli máme deku pro každého, jestli má loď kočárek a bimini atd. ani GPS jsme tenkrát nepotřebovali (1995 - 2000) snad ani ještě ani nebyla, natož plotr.
Já se dostanu k moři jedenkrát do roka s rodinou a tak si chci užít si pohody, klidu. Proto se snažím získat nějaké zprávy a fotky lodě, dřív než jí objednám.
Sára, Sára... O té se tu bavilo, ne? To je ta co jsem říkal že je prodaná nějakému frantíkovi.
Tak na té se mě snažili dostat vloni. Byl - patrné z určitého pohledu - mírně ohlý zadní koš na pravé straně. Někde to mám celé nafocené. A že prý to my. Nesmysl. Kde bych ve výšce skoro dva metry nad hladinou co mohl trefit. Tak to jsme uhádali. Resp. už neměli kauci. Kolega co na ní byl týden přede mnou, stihnul kauci vybrat ještě před check-out a když to zjistili, už se o tom dál nebavili.
Tak na té se mě snažili dostat vloni. Byl - patrné z určitého pohledu - mírně ohlý zadní koš na pravé straně. Někde to mám celé nafocené. A že prý to my. Nesmysl. Kde bych ve výšce skoro dva metry nad hladinou co mohl trefit. Tak to jsme uhádali. Resp. už neměli kauci. Kolega co na ní byl týden přede mnou, stihnul kauci vybrat ještě před check-out a když to zjistili, už se o tom dál nebavili.
- kaptn
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Martinu jsme měli vloni, poměr cena výkon velmi dobrá- lodařsky,podstatné věci bych řekl až nadstandartní-vinšny,kotva,kotevní vrátek,motor Yanmar,plachty,naddimenzovaný?super autopilot,velká diesel nádrž,vodní tank vystačil bohatě na 14 dní pro 2...trochu jsme ji provětrali v nejhorším yugu,....klobouk dolů.....motor s rezervou výkonu a moc nepapal,až se mi nechtělo věřit-kolem max 2,5l/hod,
co bylo horší-po větších vlnách byla v přední kajutě voda i v matracích,nepodařilo se nám zjistit kudy zatékalo,motor prostor v suchu
tragédií byla skutečnost s náhlým vyvanutím hlavní plachty (toho pidi kapesníčku,co se vždy nechává)v celé ploše v jugu,to jsem byl zpocený a mokrý až někde(stop pojistka stoprocentně zajištěná)až jsem to zarval do stěžně celé,tam šlo o život,při kontrole potom při předání už fungovala normálně
druhou reklamovanou věcí byla povolená matice(potom jsme tahali sebou kliku na příď)kotevního vrátku,na jeho vinšně,prostě najednou se řetěz nekontrolovaně rozjel v plné délce,....ale bylo to řešitelné tou klikou a před použitím matici dotáhli "na kriv"
Jinak baterie byly funglovky,bombu na dlouhý pobyt dali i navíc,tanky vystačily na 14 dní,motor ja švýcary,elektrika naprosto bez potíží,nedostatek na kormidelním stolku-chybějící GPS apod.zde vytýkané ptákovinky jsem nepostrádal,jezdím po Jadranu už od 85 roku,horší bylo,že nebyly dotažené matice madla
nedotažené matice a ztrhané závity na bimini,prostě takové malé HR lajdáctví při běžné údržbě
RES:za málo peněz málo muziky,....ale tady lod pevná,bez serepetiček za veeelmi dobrou cenu,sprayhood by ovšem bodl
Ankora charter-lod nachystaná místo v 10 až ve 13,ale pro nás to bylo tak akorát,lednička nachlazená
,předávání až neuvěřitelně dlouhé,položka po položce,takže při předání pivko studené jako žiletky,nic nechybělo
při vrácení opět přepečlivá kontrola všeho,vč.motorového prostoru,ale spíše pro jejich kontrolu,protože byl po repasi.Ztratili jsme fendr,naštěstí jsme našli jiný-balon,nechtěli ani jeho náhradu,ale ze slušnosti jsme jim tam balon nechali.V kanclu jsme měli problém s kaucí přes kartu,ochotně nás pustili k internetu a vše do půl hod jsme vyřešili.
V den opuštění lodě mě hrklo v zádech,ale nekřesťansky,tak jsem požádal servismaníka o pomoc s naložením do auta,a že toho po těch dnech bylo
...a těch 50 kundů ne a ne si vzít
P.S.letos ji máme zamluvenu znova a díky všem přispěvatelům tohoto vlákna zbystřím pozornost

co bylo horší-po větších vlnách byla v přední kajutě voda i v matracích,nepodařilo se nám zjistit kudy zatékalo,motor prostor v suchu
tragédií byla skutečnost s náhlým vyvanutím hlavní plachty (toho pidi kapesníčku,co se vždy nechává)v celé ploše v jugu,to jsem byl zpocený a mokrý až někde(stop pojistka stoprocentně zajištěná)až jsem to zarval do stěžně celé,tam šlo o život,při kontrole potom při předání už fungovala normálně
druhou reklamovanou věcí byla povolená matice(potom jsme tahali sebou kliku na příď)kotevního vrátku,na jeho vinšně,prostě najednou se řetěz nekontrolovaně rozjel v plné délce,....ale bylo to řešitelné tou klikou a před použitím matici dotáhli "na kriv"
Jinak baterie byly funglovky,bombu na dlouhý pobyt dali i navíc,tanky vystačily na 14 dní,motor ja švýcary,elektrika naprosto bez potíží,nedostatek na kormidelním stolku-chybějící GPS apod.zde vytýkané ptákovinky jsem nepostrádal,jezdím po Jadranu už od 85 roku,horší bylo,že nebyly dotažené matice madla
nedotažené matice a ztrhané závity na bimini,prostě takové malé HR lajdáctví při běžné údržbě
RES:za málo peněz málo muziky,....ale tady lod pevná,bez serepetiček za veeelmi dobrou cenu,sprayhood by ovšem bodl
Ankora charter-lod nachystaná místo v 10 až ve 13,ale pro nás to bylo tak akorát,lednička nachlazená
,předávání až neuvěřitelně dlouhé,položka po položce,takže při předání pivko studené jako žiletky,nic nechybělo
při vrácení opět přepečlivá kontrola všeho,vč.motorového prostoru,ale spíše pro jejich kontrolu,protože byl po repasi.Ztratili jsme fendr,naštěstí jsme našli jiný-balon,nechtěli ani jeho náhradu,ale ze slušnosti jsme jim tam balon nechali.V kanclu jsme měli problém s kaucí přes kartu,ochotně nás pustili k internetu a vše do půl hod jsme vyřešili.
V den opuštění lodě mě hrklo v zádech,ale nekřesťansky,tak jsem požádal servismaníka o pomoc s naložením do auta,a že toho po těch dnech bylo
...a těch 50 kundů ne a ne si vzít P.S.letos ji máme zamluvenu znova a díky všem přispěvatelům tohoto vlákna zbystřím pozornost
dotaz
hledal jsem tady na fóru informace o této lodi Y37 Martina. Mám ji objednanou na léto....nemáte někdo aktuálnější zkušenost??? jak to s ní vypadá??? Díky.