Atény - Kréta - Atény 24.9.-1.10.2011

Seznamka pro zájemce o společnou plavbu několika lodí. Ne volná místa na lodi!

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Atény - Kréta - Atény 24.9.-1.10.2011

Příspěvekod Anonym » pon pro 20, 2010 3:31 pm

Ještě jednou a asi naposledy nabízím spoluplavbu. :)
Společnost Apalucha opakuje letošní Řecko. Část pojede pronajatým minibusem, část poletí letadlem, asi z Vídně. Dále opis z našeho fóra:

Program:V kontextu toho že si snažíme klást stále větší cíle, naplánoval jsem trochu náročný program. Samozřejmě bude brán ohled na předpověď počasí a případně měněn.
- Vyplout ihned v sobotu na noc a non-stop plavbou vyrazit k západnímu cípu ostrova Kréta. Bude to klasická přeplavba, se střídáním hlídek a vším co k tomu patří. Lodě budou v dohledu! Je to 150NM a při průměrné rychlosti 8knt to vychází na 19 hodin plavby. To je reálné, pokud by nefoukalo, tak to zabalíme.
- V neděli v poledne na Krétě. Volno, koupání, návštěva ostrova, konsolidace sil.
- V pondělí ráno (já bych raději už v neděli před půlnocí) vyrážíme směr Santoriny. Zde je ten důvod, proč jsem chtěl směřovat k západní části Kréty. Na Santorini to odtud je směr SV, tudíž ne přímo proti Meltémi, ale na předobočák. Vzdálenost 80NM, řekněme 12 hodin plavby, v úterý nad ránem jsme tam.
- Santorini považuji za daleko atraktivnější než Krétu. Google vám řekne více. Problém je, že tam je těžké kotvit. To by mohl vyřešit Šaman, který na schůzku došel s informací že má někoho, u koho by jsme mohli být. Celý den na prohlídku ostrova.
- Ve středu ráno vyplouváme a máme to do Atén 130NM, tedy 43 mil na den. To by celkem šlo.

Tak kdyby čistě náhodou měl touhu se přidat, budeme rádi.
pes
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Re: Atény - Kréta - Atény 24.9.-1.10.2011

Příspěvekod pes » pon pro 20, 2010 9:49 pm

Ahoj Baharisi,

na 95% budu v tomto termínu vyjíždět z Ahten také, posádku budu mít rekreační, no ale vlastně to bude už jejich pátá plavba tak už něco zvládnout musí....
V Řecku budu poprvé a tak trasu zatím plánuji skromnou Atheny Kea a pak na východ a zpět. Nazpátek bych chtěl letět po prohlídce Athen až v neděli 02/10/2011
Letenky zatím nemáme v úvahu připadá Malev, Lufthansa, Alitalia cena 4500-5500 Kč. pokud máš lepší tip tak napiš.
Když to vyjde rád bych se s tebou setkal....dyš seš teda ten moderátor..
Zdraví "pes"
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon pro 20, 2010 9:57 pm

Baharisi, ty průměrné rychlosti mi připadají dost vysoké. V září se budu motat někde kolem Kréty a rád bych tě viděl. Ty ale kolem profrčíš jak žhavá čára :hmm:
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte pro 21, 2010 7:41 am

Na moderátora se Pesu vybodni, o to tu nejde. :P
S posádkou to mám podobně, plujeme spolu od roku 2004. Jsme laděni spíše do sportovna, zkoušíme a pomalu si přidáváme. Sukošan-Dubrovník-Sukošan, Jabuka, Palagruža, vloni jsme se přesunuli do Řecka. Jak to probíhalo si můžeš přečíst v reportážích.
Co se týká letadla, to řeší kolega a vzhledem k našemu bydlišti, určitě to bude tlačit z Vídně. Jak bude mít něco jistého můžu písnout. Já zajišťuji minibus pro 9 lidí, pronájem 1580,- na den bez účtování kilometrů.
Pokud tam budeme ve stejný termín, bylo by určitě škoda se nesetkat. Třeba se přidá i Sachmet. Letos to nevyšlo, měla zrovna v tu dobu práci s klientama.

Vím o tom Designere že tam budeš, již jsi psal.
Ta průměrná rychlost dolů na jih není vycucaná, to mám vypočítané ze záznamů GPS. Na ten zaďák i kačena Bavárka dosahuje v maximech rychlost 10-11-12 uzlíků. Samozřejmě je předpoklad pořádného větříku a to je ruleta. Tatíneček tam letos v hlavní sezonu Meltémi deset dní promotoroval a my v září udělali v rekreačním tempu 300NM, 250 na plachty, 82 za jeden den. Uvidíme jak bude, plán je podmíněn počasím.
Setkáníčko by bylo dobré, ale abychom nedostali na zpáteční cestě Meltémi přímo do huby, aby to klaplo, musíme se cestou dolů tlačit co nejvíce na západ. Nemůžeme si vybírat, takže pokud se ti podaří být v tu dobu někde tam, budu rád.
Je pravda že Kréta je pouze "meta", užít si to chceme až na Santorini.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte pro 21, 2010 8:04 am

třeba přesvědčím majitele lodě, že na santorini je hezky a uděláme si výlet. Záleží na počasí. Loď, na které budu právě vítr nemá ráda.... :lol:
yachtchartershop
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod yachtchartershop » úte pro 21, 2010 4:57 pm

designer píše:Baharisi, ty průměrné rychlosti mi připadají dost vysoké. V září se budu motat někde kolem Kréty a rád bych tě viděl. Ty ale kolem profrčíš jak žhavá čára :hmm:

Baharisi, co to máte za motorák, myslel jsem že jen plachtíš..
Mám známého co by asi jel, kde je více info?
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon led 03, 2011 5:18 pm

Tak dnes mě došlo potvrzení o zaplacení zálohy, tudíž naše plavba je definitivní. :lol:

12 lidí, 2x Oceanis 40 (09/10), tříkajutová Tosca a Galaxy, full batten a smělé plány. Případná setkání domluvíme až těsně před termínem.
pes
návštěvník fóra
návštěvník fóra

setkání Řecko 24/09/2011-01/10/2011

Příspěvekod pes » ned srp 07, 2011 2:04 pm

Ahoj Baharisi,

do Ahten přiletíme v sobotu 24/09/2011 odpoledne. Máme B46 "Eleni" a vyplouváme z Kalamaki až v neděli ráno směr Kithos (Milos?), takže v sobotu večer by byl, po převzetí lodí, na setkání čas. Zpátky letíme až v neděli 02/10/2011 odpoledne, takže i na závěr bychom se mohli setkat.

Zdraví "pes"
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » ned srp 07, 2011 7:06 pm

Už se nám to krátí, co? :jupi:
U mě to vykrystalizovalo tak, že 24.9. budu v Kalamaki končit týden s jinou posádkou, s kterou jedu autem a budu tedy na místě. Kamarádi nakonec poletí všichni. Sehnali letenky z Vídně, podle mě za slušnou cenu 3.647,- Kč a to je asi levnější než by vyšla auta.

Nedá se dopředu říci na kterém mole budeme mít lodě, takže dopředu se asi nedomluvíme, ale jak tam budeš a nahlásíš se v charterovce, můžeš zavolat nebo písnout a než dají loď, můžeme se sejít v restauračce na frapé. Co mám zkušenosti, tak s časem předání si Řekové dělají menší starosti než Chorvati. Ale okamžitě po předání chceme vyrážet.
Zpět letíme v sobotu v 13:30, tak tam asi prostor na lelkování nebude.

No a co plán plavby? Nechce se vám přidat se? Samozřejmě že rozhodnutí zda do toho půjdeme padne až na místě, dle aktuálního počasí.
pes
návštěvník fóra
návštěvník fóra

řecko

Příspěvekod pes » ned srp 07, 2011 9:40 pm

Ahoj Baharisi,
až převezmu v sobotu loď tak ti písnu SMS.
Dík za nabídku spoluplavby ale jak jsem už uvedl jedu do Řecka poprvé a posádka je rekreační. Tvůj cíl Kréta je na týden dost přeplavbový. Nejjižněji popluju na Milos a pak se (asi) proti větru budu pomalu vracet, tak abych měl reservu.
Vaše letenky se mi zdají hodně levné my letíme za 4734 přes Budapesť a druhá půlka za 5241 přímo z Mnichova. Ceny uvádím včetně všech poplatků. S kým letíte vy ?
Zdraví "pes"
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv zář 15, 2011 11:31 am

Pomalu se chystám a zítra ráno odjíždím s první posádkou do Atén. Doufám, že se nám podaří i vrátit, zpět letím s řeckou společností Aegean Air :(
A za tři týdny mají Řekům dojí prašule...

Za týden očekávám v Aténách SMS od Psa (máš číslo?) a v dalších dnech se mluvilo o setkání s Designerem na Krétě. Jsi v té oblasti Ondro?

No a jeden malý dotaz. Ví někdo něco o možnostech kotvení na SZ straně Kréty? Je tam v zátoce Kissamai (snad) městečko Kissamos s malou marínkou. Raději bych na volno, ale celá tato část je vystavená Meltémi, tak nevím...

No a jestli se nám tento skromný kousek podaří či jak se nám vede, mohou ti co je to zajímá sledovat on-line u mne, na odkaze Aktuální pozice. Pokud bude signál GSM, budou naše poloha, směr i rychlost stále známé.
pes
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Řecko

Příspěvekod pes » čtv zář 15, 2011 5:36 pm

Ahoj Jirko,

číslo na Tebe mám, našel jsem ho na tvých www, v sobotu odpoledne Ti zavolám nebo pošlu SMS

Zdraví a na Řecko se těší "pes"

Zpět na