Společná plavba Vltava a Labe.13-15 květen 2011 Nelahozeves

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Jsem pro termín DUBEN nebo KVĚTEN ???

Jsem pro KVĚTEN
20
69%
Jsem pro DUBEN
6
21%
Je mě to FUK
3
10%

Celkem hlasů: 29
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

Společná plavba Vltava a Labe.13-15 květen 2011 Nelahozeves

Příspěvekod fishmaster » stř led 05, 2011 6:31 pm

Tak jsem si přečetl téma kde se domlouvá společná plavba po Dunaji.Moc mě mrzí,že zatím nemám možnost dopravit loď na Dunaj.Napadla mě ale podobná myšlenka uspořádat něco podobného na Vltavě a Labi.Pro začátek bych rád provedl nějakou společnou plavbu na jaře.Něco jako otvírání našich řek.Plavba by to byla asi dvoudenní.Začátek řekněme v Praze,pokračování po proudu do Labe a tam ukončení někde okolo Žernosek.Přenocování a potom zpět.Další skupina by vyrazila Třeba z Ústí s cílem také v Žernosecích.No a třetí by mohla vyrazit z horního Labe se stejným cílem.Cestou by se připojovali další,kteří by měli zájem.Přidal by se někdo z uvedených lokalit?Bylo by asi třeba v cílové lokalitě zajistit možnost zakotvení a občerstvení.Třeba se zde nějaká cílová marína najde.Já bych to asi dokázal zajistit v Nelahozevsi,ale to bych se moc nesvezl.Také by to bylo pro Ústecké daleko.Termín je dle dohody,ale asi o víkendě.Tak co bude zájem? :?
První hlas jsem dal já. :D

Setkání se koná od 13 do 15 května v Marině Vltava Nelahozeves.Seznam lodí a posádek se průběžně doplňuje.Zatím můžu nahlásit počet.Vím o 15 lodích,které dorazí.Kdo se chce přidat tak prosím o přihlášení do SZ.
Naposledy upravil(a) fishmaster dne úte úno 22, 2011 8:56 pm, celkem upraveno 4 x.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » stř led 05, 2011 8:24 pm

Ahoj, kdy bys to plánoval? U nás by to připadalo v úvahu tak v polovině května, dřív se nám asi nepodaří lodičku připravit. A jeli bychom z Týnce nad Labem směrem na Mělník, Ale zatím tak na 50 %.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř led 05, 2011 8:58 pm

Tak to ti prijdu zamavat. :-)

S tim mym Nautilem nebudu radsi delat ostudu.
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » stř led 05, 2011 9:03 pm

Záleží na počasí,stavu průtoků a zájmu ostatních.Květen je už na nocování na lodi OK i bez topení pro méně otužilé. ;) Samosřejmě se slušným spacákem.
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » stř led 05, 2011 9:08 pm

Ahoj Viki.Tvoji loď znám z jiného fóra.Až bude hotová,tak bude taky pěkná.Tady nejde o lodě na výstavu moderní techniky.Tady jde o pohodovou partu.Je nás na našich řekách dost a neznáme se.No tak se třeba poznáme. :)
Mě taky čekají úpravy aby nevypadala jako buldozer. :D
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř led 05, 2011 9:20 pm

Ahoj, v kvetnu na tom nebude mozna jeste ani kde sedet. To je dobry tak na zahrati motoru a zase domu. Ale setkat se s vama urcite chci, zatim jsem v kontaktu jenom s par lidma tady z okoli.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř led 05, 2011 9:23 pm

Na žernoseky ba to bylo nejlepší dá se tam pěkně kotvit a v květnu klid jen v té výpusti do pískovny někdy řádí piráti tak hodně peněz na výkupné :gun:
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » stř led 05, 2011 9:26 pm

Promiň Viki_CZ, my můžeme jet klidně i v červnu a bude nám to asi i víc vyhovovat. Hodně záleží na počasí, stavu vody ... Já jsem jenom nechtěl, že mám až tak pozdní start .... Se mnou jezdí většinou má skoromanželka a malá (21 měsíců), takže taky raději tepleji. V červnu bývají někdy skorotropy, takže v pohodě i na to posezení večer.
A rozhodně nám nejde o výstavu lodí, nejde o tom čím plujeme, ale že plujeme ... A my taky většinou okukujeme u ostatních vylepšení, abychom mohli vylepšovat naší lodičku.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř led 05, 2011 9:40 pm

otočit praha - žernoseky a zpět za víkend s lodí pod 20 km/h je pěkná honička a vzhledem ke spotřebě i volovina - 200 km, já z Davle 250 km

tím ale nechci říct, že bych se něčeho takého nezúčastnil. spíš bych ale viděl Mělník, nebo víkend prodlouženej o čt - út.

stát se dá kdekoli. žernoseky v marině nebo na řece u děčíňáků nebo žernoseckejch. v Mělníku ve sport. přístavu v háfnu nebo i u regaty pod zámkem, nebo nad Hoř. komorou. všude je kousek do putyky

jo a nebo do Davle koncem května. mám to už zas kulatý. doprde.. :hmm:
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » stř led 05, 2011 9:45 pm

Je pravda, že od Žernosek bych to viděl z Týnce tak min. na st - ne a nebo se sejít dohromady v Mělníku třeba i s plavbou do Nelahozevsi s nějakým posezením ... Zkuste zvážit.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř led 05, 2011 10:10 pm

Velmi o tom uvažuji.
Květen by byl fajne. :) Taky to vidím na prodloužený wekend. To by ale nemuseli nutně všichni. Každý dle svých možností. ;)
alffa
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » stř led 05, 2011 10:32 pm

Termín záleží na dohodě většiny.Je pravda,že Žernoseky jsou asi z Prahy a z horního Labe daleko.Takže Mělník nebo Hořín jako místo srazu?Potom společná plavba.Nějaké Návrhy?Počkáme až se ozve víc lidí. :)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř led 05, 2011 10:59 pm

Hořín nad komorou by byl dobrej u dalb je místa hafo a myslím,že to je asi tak ve středu ze všech směrú ovšem krom Dunaja :D
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » čtv led 06, 2011 1:58 pm

mate dalsiho zajemce jinak pokud bude labe v pohode zacinam na velikonoce Podebrady-Recany-hrcaky jsme 2 prida se nekdo? jeste k tomu labi :zernoseky jsou pro nas fokt dost daleko jsem pro melnik snad se nevyplni katastroficke scenare a nebude benzin za 40
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod ondra » čtv led 06, 2011 2:54 pm

Já bych vyrazil z Mělníka, tak to se moc nesvezu :(

Mimochodem, takhle se u nás zazimovává 2 roky staré městské přístaviště :?

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Naposledy upravil(a) ondra dne pon led 10, 2011 7:03 pm, celkem upraveno 1 x.
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » čtv led 06, 2011 4:57 pm

Myslím si,že velikonoce jsou docela brzký termín.Pro mě to sice nebude problém,ale nevím co ostatní.V každým případě (pouze pokud budou průtoky a počasí ok) se na velikonoce na Mělníku ukážu.

Ohledně společné plavby je polovina května asi zajímavější.Pro mě není problém se ukázat i v červnu. :D Zatím to vypadá na největší účast v květnu.Tímto prosím moderátory o přidání možnosti hlasování na termíny: Velikonoce,půlka května a červen.Díky Dále je asi zbytečné Hlasování pojedu nepojedu.Nějak mi to nejde upravit.

Květnové termíny jsou možné všechny víkendy od začátku do konce.Navrhuji 13-15.Kdyby stálo počasí za prd tak o týden později.

Ondro Podobný způsob zimování máme i v Libčicích,Pokud se chceš svézt tak mě můžeš v Libčicích vyzvednout. :)
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » čtv led 06, 2011 6:37 pm

omlouvam se ,blbe jsem to napsal.melnik samozrejme v kvetnu ,velikonoce jsme planovali z podebrad do recan nad labem to je kousek nad chvaleticema je tam kousek do kladrub na koniky a odpoledne domu nebo u me ve veletove grilovacka a prespani ale to se uvidi az podle pocasi/jsou posledni tyden v dubnu/ taky labe muze byt zvedle a bude po planech
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » čtv led 06, 2011 8:51 pm

fishmaster píše:.Tímto prosím moderátory o přidání možnosti hlasování na termíny: Velikonoce,půlka května a červen.Díky

Hlasování upraveno. :) alffa
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » čtv led 06, 2011 9:02 pm

Díky za úpravu. :)
hrad66
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Květen zní lákavě

Příspěvekod hrad66 » pát led 07, 2011 4:16 pm

Z Moravy je to sice trošku dál, ale jarní plavbu na Labe nebo Vltavu od Prahy dolů bych si dal. Berete do party gumáky? Ten prodloužený víkend by se dal naplánovat, a vzhledem ke znalostem účastníků tohoto fóra si dovedu představit docela vyčerpávající itinerář pro celou plavbu. Jsem zvědavý co se z téhle akce podaří vykřesat a osobně se rád zúčastním. 8)
sucri
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Společná plavba Labe Vltava

Příspěvekod sucri » pát led 07, 2011 6:53 pm

Ahoj,další moravák se ozývá,rád bych příjel a zůčastnil se společné plavby.Labe i Vltava mne zajímá,jen nějak nemám odvahu sám.Takhle společně by to bylo snazší a určitě i veselejší.I setkání na společných kotvištích bude super.Zřejmě by jel i můj kamarád,taky s malou loďkou.Co se týče termínu,je mi to jedno,přizpůsobím se,nejradši bych volil variantu prodlouženého víkendu a volbu trasy bych asi nechal na Vás místních,vždyť to tam znáte mnohem lépe.Jen nevím,kde nechat auto s vlekem a také neznám možnosti spouštění lodí na vodu.Ale to se určitě domluvíme a na společnou plavbu se už teď těším.

Všechny zdravím Mirek.
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » pát led 07, 2011 8:09 pm

Jestli gumák,ocel,laminát nebo dřevo to je všem jedno.Čím víc nás bude tím větší bude zábava.Parkování aut s vleky mám zajištěné tady v Libčicích nad Vltavou.Zatím mám potvrzené dvě soupravy na parking.Místo je ještě cca pro 3 v mých prostorách.Pokud by bylo potřeba zaparkovat ještě nějaké auta,tak to potřebuji vědět dopředu abych to domuvil.Bylo by to ve stejném hlídaném areálu.Spouštění na vodu je vzdálené asi 500m.

Nemá někdo nějaké návrhy na kotvení s blízkou hospodou?Já vím pouze o marině Nelahozeves.Je to i s hospodou a ubytováním.Musel bych to ale domluvit.Vyvázání přes noc tam je myslím grátis.Ubytování a občerstvení se samosřejmě platí.Potom je blízko kemp obora Veltrusy,ale nevím jestli tam není zákaz kotvení.Jestli máte někdo plavební mapu Vltavy,tak se tam prosím podívejte.Je to asi 300 m od jezu Miřejovice na pravém břehu.Hned za kanálem s divokou vodou kemp začíná a je dlouhý asi 300m.Tam by bylo ubytování v chatkách.Já se vyspím na lodi v kajutě ale nevím jak někteří s gumákem nebo otevřeným člunem. 8)
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » sob led 08, 2011 12:14 pm

koukam ze se to pekne rozjelo pokud nekdo pojede po proudu labe tak bych vyrazil ve ctvrtek s noclehem nekde u celakovic
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » sob led 08, 2011 12:50 pm

Hospody přímo u vody
Davle - není co řešit, můj rajon
Skochovice - u žel. mostu, nevaří, jen studené a párek - jinak super, dá se sedět i venku, oheň a pod.
Praha – ve sport. přístavech Smíchov a Libeň
Klecánky - u přívozu
Dolánky – u komory
Kralupy v klubu nad mostem - teplá kuchyně, sprchy, WC
Kralupy v klubu pod mostem - pívo, sprcha, WC v klubu, kousek jsou hospody v Kralupech
Marina Nelahozeves - komplet servis, i PHM
Nelahozeves u nádraží

Hospody do 1 km
Řež - nebyl jsem
Libčice - pěšky od hřiště do vsi. Hospoda u vody není v provozu
Veltrusy – stát na louce nad jezem, procházkou do vsi
Staré Ouholice - stát v ouplavu
Mlčechvosty
Lužec - 2 hospody, ale nic extra
Zelčín - v Zoo koutku, dobře vaří, spousta much
Hořín - hospoda Jacht klub - stará dobrá velká putyka, ale nevaří. jen zavináče a syrečky. majitel je jachtař. Pak ještě 1-2 hospody ve vsi.

Všude se dá kotvit a eventuelně postavit stan
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » sob led 08, 2011 4:05 pm

Jel bych také, jen od 30.4. do 1.5.2011 jsem na Orlíku na pronajaté plachetnici. Já mám kotvení v Církvicích na Labi, takže není problém vyrazit. Myslím, že by se zúčastnili i někteří další spolukotvící. Budu se moc těšit.
Zdravím, Jirka

Zpět na