Planujeme podzimni tydenni plavbu na (chartrove) plachetnici v oblasti Nepolskeho zalivu. Start bude na Procide, kde ma chartrovka bazi.
Mate nekdo zkusenosti z teto oblasti, specialne pro druhou polovinu zari?
Uvitam jakekoliv poznatky, ktere nam umozni se dobre pripravit.
Dekuju
Neapolský záliv v září
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
V zari tam bude krasne. Ze Salerna - kousek pod Neapoli, jsem vyplouval 2x, myslim, ze vzdycky nekdy brzy na jare. Zatim jsem se vzdycky vydal na jih - jednou Lipary a jednou na Maltu. Ale cestou zptaky jsme to vzali okolo Capri.
Letos tam jedu dvakrat ted na jare v dubnu a konecne se chci podivat na Ponzske ostrovy, ci to vzit na jih podel pevninskeho pobrezi - urcite to tam je taky moc pekne.
Nevim co by te z dane oblasti zajimalo, protoze mist je tam spoustu. Kotvit se da jak v marinach, tak je i spoustu moznosti na kotve. Zadne zvlastnosti. Jen Capri je na kotveni v marine hodne drahe. Vloni kamarad platil za 36 stop 130 EUR
Letos tam jedu dvakrat ted na jare v dubnu a konecne se chci podivat na Ponzske ostrovy, ci to vzit na jih podel pevninskeho pobrezi - urcite to tam je taky moc pekne.
Nevim co by te z dane oblasti zajimalo, protoze mist je tam spoustu. Kotvit se da jak v marinach, tak je i spoustu moznosti na kotve. Zadne zvlastnosti. Jen Capri je na kotveni v marine hodne drahe. Vloni kamarad platil za 36 stop 130 EUR
- zhrd
- návštěvník fóra
- Reputace: 20
Ocenil bych hlavne doporuceni na intinerar, obsazenost v pristavech (vloni to bylo v Recku na Kykladach docela problematicke) a predevsim - jak to vypada v tom zari s vetrem, vlnami a teplotou. Nejsme moc zkuseni namornici ...
Taky by se hodil prislusny fragment z italian waters pilot. Na lodi sice bude, ale radeji bych se na to podival dopredu.
Taky by se hodil prislusny fragment z italian waters pilot. Na lodi sice bude, ale radeji bych se na to podival dopredu.
- zhrd
- návštěvník fóra
- Reputace: 20
Za nabidku pilota zatim dekuji - pujceni "papiroveho" pilota mam uz slibeno a tak bych obtezoval, jen kdyby to nevyslo.
Tim fragmentem jsem myslel elektronickou verzi prislusne casti pilota. Nechci tim vyvolavat zadny flame o legalnosti. Jde mi o to, ze se mi s takou verzi lepe pracuje - muzu vyhledavat, doplnovat informace z jinych zdroju a z toho udelat tenky, par strankovy material, u nemz se clovek snadno orientuje a popravde je i vetsi sance, ze jej zbytek posadky precte. Alespon u Greek waters pilota se mi osvedcilo.
Tim fragmentem jsem myslel elektronickou verzi prislusne casti pilota. Nechci tim vyvolavat zadny flame o legalnosti. Jde mi o to, ze se mi s takou verzi lepe pracuje - muzu vyhledavat, doplnovat informace z jinych zdroju a z toho udelat tenky, par strankovy material, u nemz se clovek snadno orientuje a popravde je i vetsi sance, ze jej zbytek posadky precte. Alespon u Greek waters pilota se mi osvedcilo.
- nielda
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak se taky přidám ze svou troškou do diskuze. V loni jsem si bral loď přímo na Procidě u Bluedream a služby a vše můžu jen doporučit. Popis naší cesty najdeš na mé stránce http://tajnyfavorit.webnode.cz/news/reg ... lobou-iii/. Ale bylo to v rámci regaty O Napoleonův klobouk. My jsme vzhledem ke válenostem a trase regaty využívali domácí marínu na Procidě, kde jsme kotvili zdarma, ale jinak se tam platilo 90€ (Hanse 430). Na Ishii jsme navštívili malé přístaviště S.Angelo je na jihozápadě, kde jsme platili 70€ bez vody a elektřiny. Jinak moc pěkné místo. Kotvení na Capri v maríně jsme vzhledem k ceně vzdali (180€) a zůstali na kotvě na jižní straně ostrova. NA Capri je problém z kotvením a moc míst tam není. Při špatném počasí nezbude než zajet do Maríny Grande a zaplatit. Jinak moc pěkné místo a v září tam bylo velmi dobré počasí, jen toho větru mohlo být více.