Quicksilver 435 C

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » stř úno 16, 2011 11:34 pm

Tak tedy jinak, mám Chevrolet Captiva, pohotovostní je 1800kg a nejvýše přípustná je 2,5tuny. Vlek mám povolen a tady dlužím omluvu 2000kg což mi tvoří dohromady 4,5 tun.
Když bych měl vlek do 100kg včetně tak mi stačí pouze B+E, když budu mít vlek 2000kg tak již i když pojedu poprázdnu potřebuji C+E jelikož jsem přesáhl nejvyšší povolenou hmotnost soupravy do 3,5T.
Teď sem to našel i na netu a má to celkem logiku. By jinak lidi přestaly kupovat náklaďáky a začaly by kupovat vélký vleky za vélký auta :-)
PS. ne jen můj otec je ten debil ale i ve dvou autoškolách a na dopravce taky. Mimochodem tím nechci říct že někteří poliši debilové nejsou :-)
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř úno 16, 2011 11:35 pm

Geus: To zalezi na tom, kolik casu jsi ochoten s policejnim organem stravit. Ja budu radsi papirove OK a mozna i s plnou nadrzi o 20kg pretizenej, nez se s nima furt nekde hadat.

Jestli se u brzdenejch vleku posuzuje okamzita nebo maximalni hmotnost nejsem schopen rict na 100%. Bylo mi receno ze u brzdenejch maximalni, zatimco u nebrzdenejch okamzita, tot vse co k tomu muzu rict.
Naposledy upravil(a) Viky_CZ dne stř úno 16, 2011 11:42 pm, celkem upraveno 1 x.
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » stř úno 16, 2011 11:37 pm

geus tak teď si tomu dal perličku, můžeš sem dát odkaz na ten zákon co se jím před polišema oháníš? Celkem by mě to zajímalo a třeba mi ušetříš i za autoškolu :-) VŽDY SE BRALA NEJVÝŠE POVOLENÁ HMOTNOST A NÉ OKAMŽITÁ

Tady je něco o vlecích a řidičských oprávněních http://www.agados.cz/infobox/ridicska-o ... -s-privesy
A teď už v tom mám fakt hokej :-))
Naposledy upravil(a) Luky dne stř úno 16, 2011 11:45 pm, celkem upraveno 1 x.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř úno 16, 2011 11:42 pm

Info z roku 2006 (nevim jsetli jeste plati): http://www.4x4nazory.cz/phpBB2/viewtopi ... highlight=

Edit: Luky, dyt ten Agados pise presne to co rikam, ty to nectes?
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » stř úno 16, 2011 11:46 pm

Čtu ale pře d chvílí sem byl na stránce kde to bylo prý zaručeně nejčerstvější a tam to bylo tak jak jsem napsal
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř úno 16, 2011 11:47 pm

Luky píše:A teď už v tom mám fakt hokej :-))

Zadnej hokej, na to tvoje auto potrebujes B+E jenom na vlek 1000 az 2500kg, jinak ti staci B.

Edit: Ja vim ze mnozstvi uvedene stejne informace nezarucuje jeji pravdivost, ale tady taky - http://www.obytne-auta-ostrava.cz/www-o ... avneni-B-E

Edit2: A tady je to krasne jednoduchy.. a dokonce autoskola.... http://www.markoscz.eu/cs/vycvik-na-skupinu-b
Naposledy upravil(a) Viky_CZ dne stř úno 16, 2011 11:56 pm, celkem upraveno 2 x.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř úno 16, 2011 11:53 pm

Pánové je to tady někde už psáno. Jen ve zkratce na B+E můžu mít soupravu 8200kg není to ůplně přesně 2,5 nás.max.váhy,auta blablabla dle nového nemusím mít ani E a můžu táhnout vlek vyšší jak 750kg ale celkoá váha musí být do 3500kg. V tomto případě by se brala váha celková dejme tomu auto 2500kg a vlek celková 1000kg. Ale pokud se jedná kolik mohu táhnout za uatem tak je okamžitá. Např citrón AX má na kouli nebrz.300kg takový dnes snad ani nekoupíte. to jsem odbočil. prostě váha vleku prázdná zbytek náklad. Jel jsem na Slapy zpádky mě chytli s AX zkoušel 3 otázky všechny jsem mu odpověděl odpovědě vy to znáte s váma nehnu. A sám pravil a to byl bengo kde by se jinak mozek asi muhl hledat lupou- je to logické jste omezen kg na kouli víc vás nezajímá. Každý dopravák by to měl znát a v autoškole taky. Já ten zákon z hlavy nevím ,ale jistě na netu bude. Neebo se zeptat,ale nenechat se odbejt trvejte na svém ať zalistujou v knize pokud to nevědí nebo se zeptají nadřízeného ten má možná o milimetr vetší mozeček :gun:
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » stř úno 16, 2011 11:56 pm

Mě to zatím netrápí, mám na tu svou lodi přívěs celková 650kg a vlek váží 150kg takže se chlupově vejdu ale do budoucna si chci pořídit loď 7m a váhou 1,5tuny a tam už to potřeba řešit bude. Vlastně sem si chtěl koupit vlek letos na 1100kg ale pak sem díky těm papírům zůstal u toho co mám, na autoškolu teď zrovna moc času nemám :-)
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » stř úno 16, 2011 11:57 pm

Tak to by mě zajímalo jak bych si to obhájil v německu, tam je totiž to E na bržděnej povinné
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » stř úno 16, 2011 11:58 pm

Jinak ještě s bengama se nemá cenu hádat já se nikdy nehádám já s nima někdy nepromluvím ani slovo a když jsem nucenej mluvit tak tak aby věděl,že to znám ,že zrovna dnes jsem se na to ptal nějaké vyšší hodnosti a tak a vždy to nějak doře dopadne pokud mě teda nechytěl na chopru bez helmy to vokecat nejde to je flastr
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv úno 17, 2011 12:01 am

Hele.. tak to uzavreme ne?

Sedivak asi muze tahat to co ma ale musi mit B+E, protoze Felda (pokud je to 1.3) ma pohotovostni 935kg, takze B mu na to nestaci kvuli 65kg! :D

A pudem v klidu spat. :mad:
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » čtv úno 17, 2011 12:05 am

Tak to máš recht, hádat se nemá smysl a zvlášť ne s těma čerstvě vylezlejma ze školy. Když bude poliš chtít tak si vždycky něco najde, ať už je to špendlík v lékárničce nebo ojetá guma atd. kdo hledá nejde :-)
Já kápnul na lepčího, na enduru bez helmy a stavěl mě starší poliš a bez flastra jen s napomenutím a doma kartáč od táty protože mu hned volal.
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » čtv úno 17, 2011 12:06 am

Toš jak spať, teď když to začalo byť zajímavy :-)
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv úno 17, 2011 12:10 am

Ale uz jsme docela dost OT....

Tak ale at je sranda.... predstavte si ze takhle jsem jel 800km z Polska az domu a nikdo mne cestou nikde nezastavil:

[align=center]Obrázek[/align]

Akorat ve Wroclavi jsem to na tom jejich tankodromu malem ztratil.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » čtv úno 17, 2011 12:14 am

jinak k tomu německu s tím brzběným. Jsou mezi státy dohody právě proto že všechno se neschoduje. Třeba francouzi měli žlutá světla a také s nima mohli po evropě nebo v itáli byly povoleny fanfáry melodické ale kdyby jste měli jako čech ty žlutá světla tak vás tam němec nepustil jako mě jebali za fanfáry a jiné doplňky
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » čtv úno 17, 2011 12:22 am

Viky třeba si mysleli že už bys to nerozjel :-) To byla sranda, jak pokračuješ s renovací, tvou cestu už sem si četl před pár týdny. TAKY DO POLSKA POKUD NEMUSÍM ZROVNA PRO LOĎ TAK NEJEZDÍM, NESNÁŠÍM TY JEJICH CESTY PŘES MĚSTA, BRRRR

geus já přes němce nejezdím ale známej to tama jednou okusil a měl smůlu, musel cálovat a to ještě po něm chtěli aby sehnal řidiče s platným řidičákem E. Asi se to němcům nedoneslo že sou nějaké mezinárodní úmluvy :-)
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv úno 17, 2011 12:23 am

Nevim jiste, ale myslim ze se tomu rika Videnska dohoda... ale zejmena Rakusaci a Nemci na to zvysoka... todleto... pritom sme driv teoreticky ani nemuseli vozit vesty, kdyz u nas nebyly povinny.

Edit: No pokracuju pomalu. Dneska jsem nakoupil nejakej matros na rizeni a novy lozisko do flexy, abych mohl dal upravovat interier. :D

Este edit: Ja pres Nemce jezdim s Rapidem do Holandska a zatim vzdycky bez problemu, ale taky bez lode. Pak se uvidi! :-D
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » čtv úno 17, 2011 12:29 am

Já teď makám na podlaze http://luky2.rajce.idnes.cz/Jak_se_dela ... asii_lodi/
V sobotu ji chci obřezat na palubu a jak se oteplí tak ji hned nalepím. Máš nějaký fotky?
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv úno 17, 2011 12:34 am

Ja to radsi nefotim. Lepsi to nevidet. Manzelka se mi priznala... tedka po pul roce... ze kdyz sem to privez, tak si zcela vazne vycitala, ze kdyby si furt nekupovala nejaky boty, ze sem mohl mit na lepsi! :lol:

Edit: Tyjo mas fakt pekny fotky! To blemcani lepidla v obyvaku taky vypada cool. Ja spis furt hledam kde co ufiknout abych usetril nejaky to kg. Ale uz pomalu neni co... :(

Edit2: Koukam ze mas nebrzdenej Brenderup, co je to za typ?
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » čtv úno 17, 2011 12:42 am

Díky za pochvalu, radši si to foť, je to pak hezký a hřeje to u srdíčka co se udělalo z kolikrát dezolátu. Jo a ty znáš moji ženu? To byl fór, ale taky má plnej botník škrpálů, někdy mi to připadá jako by měla na každej den jedny a to samé s šatama :-)
Ten je kupovanej v polsku bez Vat před dvěma lety za cca 18tis. mám na něm nosnost celkovou 650kg a užitečnou 500kg, co je za typ už teď vážně nevím
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv úno 17, 2011 12:47 am

Ja sem na tom tedka nic moc nedelal od listopadu, takze stary fotky.. ty asi znas, ten nejhorsi stav a novy budou, az zacnu montovat. Zatim jenom merim, kreslim, pocitam a kupuju. To je o nicem. No ale koupil jsem si krasnej zachrannej kruh, abych byl stylovej. :)

Edit: Ale uz jdu vazne spat. Tak dobrou noc.
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » čtv úno 17, 2011 12:54 am

Pak sem dej foto toho kruhu, zatím dobrou
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv úno 17, 2011 8:24 am

To ani nemusim, je to tenhle:
[align=center]Obrázek[/align]Chci ho dat na levou stranu strechy kajuty, aby neprekazel vyhledu.
karel
Macher
Reputace: 14

Příspěvekod karel » čtv úno 17, 2011 12:06 pm

Ahoj Luky , moc pěkná podlaha ale na teak to nevypadá . Můžeš napsat co je to za dřevo ?
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » čtv úno 17, 2011 1:35 pm

Ahoj, dřevo je to Iroko. Měla by to být nejvhodnější a nejpodobnější náhrada za Teak. Spárováno je to tmelem od Wuertu balení 600ml za 310kč. Na předchozí lodi jsem podlahu dělal z dřeva Merbau a též to bylo spárováno tím samým tmelem a bylo to OK. nic nemazalo, šlo to pěkně brousit a olej s tím nic nepodělal(nenaleptal, a nenaleptal to ani benzín)
Foto celé renovace bývalé lodičky a podlaha z Merbau tady http://luky2.rajce.idnes.cz/Renovace_lodicky/

Zpět na