S/Y Eternity

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon lis 10, 2014 5:14 pm

Hele, bylo to na Kielském kanálu. Nešlo o život, ale o prd. Byla to prostě příhoda, která se občas stane.
A hlavně si myslím, že to řešíte v úplně špatném vláknu; tohle má být o Standově plavbě a né o námořním právu.
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » pon lis 10, 2014 5:26 pm

---
Jj, ani jsem si v tom zapalu neuvedomil, jak se vlakno jmenuje. Prosim tedy nekoho z moderatoru, necht to smaze. Vazne to zde jen skodi.
---
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » pon lis 10, 2014 10:15 pm

Souhlasím s tím, že v tomto vlákně je probírání pomoci v nouzi off topic.

Je to škoda smazat. Prosím moderátory o přesunutí jinam, kam se lépe hodí.
Například od příspěvku Strycek_Bidlo 9.11.2014 22:24
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 50

Příspěvekod Stanislav » úte lis 11, 2014 3:09 pm

mně to zase tak moc nevadí, probírejte jak libo. V jiném vlákně se zase Omen ptá kde jsem a s jakou posádkou.
Dřepím se svou ženou Evou v Peniche v Portugalsku sledování je možné třeba tady http://shiptrak.org/?callsign=OK4ETE&filter=0
nad marinou je už třetí den tohle znakování
Obrázek
raději ještě detail
Obrázek

tak že děláme pěší výlety, sledujeme počasí a čekáme na díru která nás pustí dál.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » úte lis 11, 2014 7:18 pm

To byl Stanislave jen pokus o fór ;)
Drrržííím palcééé :good:
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » úte pro 02, 2014 10:31 am

Aktualita od Pepy Dvorského z La Grace:
ETERNITY Standy Bílka přišla v bouři u Kanárských ostrovů o motor a většinu plachet a díky tomu, že je bez pohonu, minula ostrov Lanzarote. Standovi se tam nyní organizuje pomoc.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » úte pro 02, 2014 10:49 am

Uffff, zda se, ze misto Neptunovy prizne Standu provazeji sama protivenstvi a co hure, stale se stupnuji.
Standa je na lodi jen s Evou, nebo s nimi pluje z Evropy jeste nekdo???
Ma Martin nejake blizsi informace???

P
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » úte pro 02, 2014 11:48 am

No, už čtyři dny koukám na počasí a polohu Eternity a bál jsem se. Stando, drž se! Ale vím, že ty se držíš a loď to určitě taky zvládne.
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » úte pro 02, 2014 12:16 pm

Měl to být začátek Standovy velké krásné cesty. Zvažoval jsem zúčastnit se její části. Standa i loď jsou silní. Držím všechny palce ať to dobře dopadne !!!
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » úte pro 02, 2014 12:45 pm

Zpráva od Pepy Dvorského:
Jsem se Standou ve spojení přes Winlink. Dnes dopoledne zase napsal. Byl v driftu, dnes ráno začal stoupat k Lanzarote. Snaží se rozchodit motor. Uvidíme jak se mu podaří. Zatím odvodnil motor a vyměnil olej, ale opět emulze. Tak se uvidí co bude dál. Domnívá se, že asi bude potřebovat pomoc při vplutí do Arrecife. Motor sice naskočí, ale aby ho neodělal, to by bylo mnohem dražší než odtáhnutí.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » úte pro 02, 2014 1:10 pm

Diky Mirku, tahle zprava je alespon trosicku lepsi, nez ta predchozi.
Ted asi nezbyva, nez Standovi velmi drzet palce a verit posadce i lodi.

Stando, kamarade, drzte se!

P
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » úte pro 02, 2014 5:08 pm

O Eternity se nebojím – to je spíš tak trochu ledoborec. :-)
Motor Standa (doufám) opraví a plachty zašije – šicí stroj na lodi má.
Bohužel ho zdrželo špatné počasí v Kanále (viď Stýčku), Biskaji a v Portugalsku.
Touhle dobou už to chtělo být mezi Kanáry a Kapverdami.

Stando, VYDRŽ!
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » úte pro 02, 2014 7:47 pm

Standa se bohužel dostal do Atlanské bouře, která si to vzala atypicky dost jihem.
Dle předpovědi vlny nad 11 m, to muselo být maso. Plují ve dvou, s manželkou Evou.
Pár dní se neozýval, až v pátek napsal, že většina plachet je potrhaných, v motoru praskla pružina podávacího čerpadla, do motoru se dostala voda, že spi v salonu na zemi, aby to bylo snesitelné. Čekali až se počasí uklidní a vítr stočí k severu.
Má trhlou i hlavní plachtu a tak mu to nestoupá.
Takže sešlo z Lanzarote, kde byla díky Pepovi La Grace přichystána pomoc :-(
Standa z motoru vodu odstranil , vyměnil olej, atd, ale znovu emulze, někudy mu tam teče slaná :-(
Teď vypadá, že možným cílem je Fuerteventura mariny od Puerto Rosario jižně.
Kdyby někdo věděl o někom kdo v této oblasti teď je a byl by schopen poskytnout asistenci, obzvláště s vplutím do mariny, eventuelně i jakákoliv rada, moc by mu to pomohlo.
Jsem s ním v kontaktu přes radioamatérskou síť Winlink a tak eventuelně pošlete email na martin.blagoev@cany.cz..
Kde Standa je lze sledovat na:
http://www2.winlink.org:8081/maps/Posit ... r%20OK4ETE
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » stř pro 03, 2014 4:43 pm

Tak jsem obdržel zprávu, že je Standa i s lodí v pořádku už v marině na Kanárech.
Předpokládám ostrov Fuerteventura, buď Puerto Rosario, nebo Puerto Castillo/Caleta de Fustes - to se uvidí jakmile se ozve.
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » stř pro 03, 2014 4:48 pm

Martine diky za dobrou zpravu!!
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » stř pro 03, 2014 7:56 pm

Fajn, že to Standa zvládl. Chci se zeptat, byla nějaká šance se tý bouřce vyhnout? Při použití veškeré dostupné techniky co jsi jde dnes opatřit. Nebo třeba neriskovat přejezd, když je 1000km vedle bouře. Protože si moc nedovedu představit, že bych takový bouře s mojí polskou 10m lodí zvládnul
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » čtv pro 04, 2014 7:06 pm

Jak jsou drahý maríny na kanárech. Našel jsem si velkou Sports Marina Las Palmas akorát jsem nikde nenašel ceník. Jakej je rozdíl cen oproti chorvatsku? počítám, že to bude o dost dražší. Zajímala mě cena jak denního tak ročního kotvení. Né že bych se tam příští rok vydal, ale jak je venku zima tak vymýšlím kraviny.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » pát pro 05, 2014 11:20 am

V Las Mamlas tě vyjde marina na desetimetrovku 200,-€ / měsíc.

howk
Monty
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Stanislav » sob pro 06, 2014 4:38 pm

Ahoj kamarádi, tak jsem se konečně dostal na iternet, není to tady zase až tak jednoduché. Martin to tady už částečně popsal, tak jenom upřesnění. Stojím v Porto Rosario na Fuentaventuře. Stání pro moji loď na mole s el a vodou stojí 7,80 když stojím na mooringu nebo 21,20 stání podél. Během plavby se podělala ještě řada dalších věcí, snad nejaký šotek či co. Ve zkratce, odešlo čerpadlo na pitnou vodu, praskl šekl otěžové kladky. Motor jsem opravil, udělala se díra v chladiči oleje. Chladič jsem obešel by pasem, zatím to vypadá že to drží. Vodní pumpa je nová náhradní díly nemá smysl shánět, vyšlo by to dráž. Teď zašívám plachty. Mám natrženou hl. plachtu cca 20 cm, to je prkotina, ale roztrhl jsem staysail a bez té nemohu stoupat. Mám ještě dvě pasátní geny, fok, storm fok a trisail, tak se nějak prokoušu. Nepřiletěl mi kamarád co se mnou měl pokračovat do Karibiku a tak jsem změnil plány a zůstáváme s Evou celou zimu na Kanárech. Eva prohlásila že už ji na žádnou další přeplavbu nedostanu. Pokud by jste někdo měl zájem prohřát v zimě kosti, jste vítáni. Ale nepočítejte s žádným velkým sailingem, od zátoky k zátoce, od přístavu k přístavu. Zase tady ale mají celkem dobré a levné víno, s tím se to dá vydržet i na jednom místě :mad: Budeme se snažit stát dost bokem od civilizace, tak použijte Martina (viz odkaz výše), jsem s ním v pravidelném spojení pomocí rádia. Připravuji obsáhlejší článek, tam budou i předpovědi počasí tak jak se měnili ze dne na den. Dobrovolně jsem do těch sra.... neplul, ale když už tam člověk je tak co má dělat. Eternity to snesla v pohodě a za celou dobu jsem neměl pocit ohrožení nebo nebezpečí, nějaké drobné škody vznikly, něco vzala z paluby voda. To byla ale moje blbost a opomenutí.
Jinak trochu odbočím. Kdo jste Eternity viděl víte že mám na zádi Windpilot Pacifik. Zjistil jsem že ho mám zbytečně, vše se odvíjí od nastavení plachet. Když nastavím blbě, tak nepomůže ani Windpilot. Kdyby jste měl někdo zájem, tak až se vrátím na kontinent tak bude k mání.
Děkuji všem za vyjádřenou podporu a doufám že se zase někdy někde potkáme.
Ahoj
Standa
Surcouf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod Surcouf » sob pro 06, 2014 6:08 pm

Stando, držím palce, ať to všechno zvládnete.
Zdravím vás oba a Evě vyřiď, že jí uděluji "Řád zlaté kotvy" za statečnost.

Zdraví Jean-Jacques
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob pro 06, 2014 6:24 pm

Zdravime Vas oba s Anickou a vyrizujeme taky pozdravy od Marusky Dejmalove.
Drzte se.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned pro 07, 2014 12:32 am

Ahoj Stando. Kamarát zažil takúto situáciu , ale na Kapverdoch a na čártrovej lodi, Pokazil sa im motor a roztrhli genu v rolfoku, iná plachta tam nebola. Tak sa peť čártristov, bez zásob jedla vody, skoro vydalo na preplavbu Atlantiku. Nakoniec pomohol bajbot s 5 koňovým motorčekom. Takže som ani nedýchal, keď som sa dočítal v akej ste situácii a dúfal som že to zvládnete. Človek musí mať v živote aj trochu šťastia, v tom nešťastí :) . Držím palce.
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » pon pro 08, 2014 3:26 pm

Ahoj Stando a Evo, zdravím Vás. Jsem ráda za každou dobrou zprávu o Vás. Snad už jste si ten svůj kýbl smůly vybrali a zbývá jen to štěstí.
A když ne, tak "věčné jaro" na Kanárech je teď určitě lepší než plískanice a vánoce na blátě u nás.
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Stanislav » sob pro 13, 2014 3:40 pm

Děkuji všem za podporu a projevy sympatií. Po 12 dnech v Puerto del Rosario na Fuenteventuře jsme se přesunuli do Arrecife na Lanzarote. Stojíme tady na boji, vedle nás další dvě české lodě. Monty je tady očekáván každým dnem. Přeplavba byla zdlouhavá, slibovaný vítr se nedostavil a tak jsme vzdušnou čarou 33 mil zdolávali 20 hodin. Je pravda že jsem odpoledne když bylo jasné že to za světla nedáme přestal tlačit na pilu, nechal na přídi jenom pasátní genu a přivázal kormidlo. Tak jsme ve větru o síle okolo 10 kn plachtili zvolna nocí rychlostí 2 kn. Bylo potřeba několikrát přehodit, ale mezi tím jsem si v kokpitu mohl zchrupnout, tak že celkem pohoda. Asi tu zůstaneme do konce roku, potom se uvidí kam dál. Současné počasí je zcela atypické, už třetí den fouká od jihu, dnes i s deštěm. Místní říkají že něco takového touto dobou nepamatují, tan nevím co si myslet. Asi mne bohové stíhájí svou nepřízní, i když nevím čím se je tak nasr....
Ahoj
Standa
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » ned pro 14, 2014 12:55 pm

Ahoj Stando, ... a nezapomnel jsi ulit Neptunovi pred vyplutim na 'velkou' vodu primerenou davku lahodneho moku???

P

Zpět na