Maxus 24 Evo

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Maxus 24 Evo

Příspěvekod Zbiry » sob lis 21, 2020 4:18 pm

Ahoj všem. Vkládám krátké video z návštěvy Chorvatska tento týden. V porovnání s aktuální situací tady to byla opravdu pohoda. A hlavně ...nikde nikdo! :D

https://www.youtube.com/watch?v=Ib8iIk3j0qg&t=1s

Mějte se fajně.
david
moderátor
Reputace: 234

Re: Maxus 24 Evo

Příspěvekod david » sob lis 21, 2020 5:39 pm

Jedním slovem: pěkné!
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » sob lis 21, 2020 8:19 pm

Máš tu loďku moc hezky vybavenou. Ta je prostě dokonale vymazlená. :)
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Zbiry » sob lis 21, 2020 9:26 pm

Dík. Úpravy mi zpříjemnily loňskou zimu. Navíc už vím, že kde si myslím, že už se žádný kabel nebo hadice neprotáhne, tak že se tam dá nacpat celý svazek! :D
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 97

Příspěvekod LadaM » úte lis 24, 2020 1:34 pm

Moc pěkné (až na to oblečení teda, brrr :) ). To je Veli Rat, ta marina?
Loď moc pěkná, taky jsem po ní pokukoval. Jak máš řešené ukončení rolrefu toho genakru?
L.
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Zbiry » úte lis 24, 2020 2:48 pm

Jj. Veli Rat. Úplně pusto. Co se týče Genakeru, tak tam mám Selden Gx 7.5 + na jednom sloupku umístěný dvou vodič a na sloupku před kokpitem twin blok s nekonečným lanem svedeným do kokpitu. Je to myslím trochu vidět na tomhle videu...
https://www.youtube.com/watch?v=hlENXMVBzvc&t=25s
Funguje to bezvadně a to i v silném větru. Pouze cena je strašná, ale to i u jiných výrobců. Volil jsem to proto, že dost jezdím sám a někdy jede sama i manželka....nerad bych ji měl ve vodě :)
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod LadaM » úte lis 24, 2020 5:42 pm

Jestli vidím dobře, tak je to Harken a mám stejný. Cena je strašná pouze v případě, že jsi se před tím nekoukal po stejném řešení od Seldénu :D Ještě musím vymyslet, co s otěžemi, když je na vinčnách kosatka a naopak.
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Zbiry » úte lis 24, 2020 6:02 pm

Ne je to Selden...
https://support.seldenmast.com/files/15 ... -077-E.pdf
+
Endless furling line ...na straně 114 níže
https://support.seldenmast.com/en/produ ... ories.html
a 1 x Double Fairlead ...na straně 115 tamtéž

A to si tedy neumím představit co stojí ten Harken, když se ti tohle zdá levné :) :lol:

Jinak bloky mám na spodku záďového koše, kde je na to očko a pokud mám plnou vinšnu boční, tak to dávám na vinšnu vedle lukny. Maličko pak překáží, ale přežít se to dá. Nicméně většinou je volná stranová, kdy mi srolovanou genu podrží případně otěž na druhé straně.
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Zbiry » úte lis 24, 2020 6:05 pm

Aha ... teď mi to docvaklo.... I Tobě se jeví Selden drahý! ...ne levný.
A potvrzuji....máš recht! :)
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod LadaM » úte lis 24, 2020 8:35 pm

Jojo :) Dlouho jsem se bránil pořídit ten Seldén a tahal to jen tak očkama na sloupcích. Potom jsem naštěstí objevil obdobné řešení od Harkenu https://www.harken.com/productcategory.aspx?taxid=8524 kde mě celý ten kit vyšel na 5 tis. I tak je to šílené, ale pořád skoro půlka toho Seldénu. :shock:
SmitH
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod SmitH » ned pro 06, 2020 9:36 pm

Dobrý den, vážení fóromčané, chci si koupit jachtu maxus 24, rok 2019 vydání podělte se o své dojmy?
Chtěl bych vědět, jestli jsou potíže s přepravou jachty? Jaká kategorie práv je nutná? Co byste měli věnovat pozornost při nákupu jachty?
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Zbiry » pon pro 07, 2020 6:18 pm

Ahoj. loď jako takovou můžu jedině doporučit. Kvalitně udělaná a jede skvěle. Interiér na svoji velikost opravdu prostorný. Jeho zpracování také dobré. Faktem je, že jsem si ji na moře musel poměrně dost dovybavit a to zejména elektronikou, autopilotem, navigačními světli, anténou, VHF + některé drobnosti, které jsem tam chtěl prostě mít (spot light, houkačka, invertor, sledování stavu baterií). V souvislosti s tím jsem musel přidat také jeden rozvodný panel. Je třeba říct, že v lodi byla připravena spousta kabeláže, kterou jsem použil. stěžněm jsem to protahoval znova, protože jsem těm kabelům co jsem tam našel moc nevěřil. Také jsem instaloval standartní manuální WC...to bylo největší peklo, protože místa pod ním pro hadice je pomálu. ale povedlo se a to jde o tu větší velikost. Vše funguje bez problémů a jde na ní být bez problému ve 4 lidech třeba 14 dnů. Samozřejmě nejlépe na ní je, když je na ní člověk sám. Zvládnout ji není problém. Na zadní kurzy v podstatě i za těžkých podmínek. Stoupačku jsem jel nejvíce v 30 TWS a bylo to už dost nepohodlné a trochu mi chyběli kila (byly jsme ve dvou s manželkou0. Ale šlo to. Ve standartním či slabém větru, zvláště s genakerem budeš král. Topení, které dodávají je super, lednička skoro nežere a s jedním solárem mám vyrovnanou či skoro vyrovnanou bilanci (v létě).....záleží na podmínkách jak maká autopilot. Nejdál v kuse jsem bez zastávky dal něco přes 400 NM a bylo to OK s průměrnou rychlostí 5 (většinou zadoboční kurzy a fajn letní podmínky). Obecně si myslím, že v této velikosti se srovnatelná nová či skoro nová loď za podobné peníze shání těžko. Doplňky doporučuji udělat svépomocí... od poláků je to drahé. Plachty dodávané ve standartu OK. Při předávání bych doporučoval spustit ploutev a mrknout jestli není drbnutá a případně to chtít opravit (pokud nekupuješ pevný či twin kýl). Někdy chtějí na Mazurech dojet až na břeh ...řekl bych. Přeprava v pohodě. Mám dvounápravový vlek s celkovou hmotností 27OO kg. max. Tahal jsem to Amarokem a i 1100 km je v pohodě. Teď ho mám i s nastavenýma stojnama a vyvážený pro MAXUS na zahradě. Je dlouhodobě k dispozici, případně i k prodeji. Předpokládám, že ho pár let nebudu potřebovat, pokud ještě někdy. Dotaz na oprávnění jsem nějak nepochopil. To je zhruba v kostce vše... V případě dalších dotazů piš.
SmitH
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod SmitH » pon pro 07, 2020 9:04 pm

Děkuji vám za tak podrobnou odpověď! Teď nemám pochybnosti o správnosti volby. Cena je podle vás drahá https://2yachts.com/ru/boat/422159-maxus-evo-24 nebo je možné koupit tuto loď levněji?
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Zbiry » pon pro 07, 2020 11:09 pm

Podle onoho inzerátu je to top Maxus s nerezovým zvedacím kýlem v tom výbavě, motorem který sám o sobě stojí skoro sto tisíc, a s valníkem 3200 kg také top. A je v podstatě nová. takže cena asi odpovídá. Navíc je to cena včetně DPH. Cena by se jistě dala ověřit u českého zastoupení. Já ji pořídil podstatně levněji, ale také jsem si spoustu věcí musel udělat sám. Asi bych se zkusil zeptat na možnosti toho českého prodejce, měl by mít přehled o aktuální situaci na trhu.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte pro 08, 2020 12:57 pm

Vydrž, pošlu ti nabídku přímo od výrobce Northman, bohužel předváděcí lodě z loňských veletrhů už asi budou prodané ..
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon pro 14, 2020 3:19 pm

SmitH píše:Děkuji vám za tak podrobnou odpověď! Teď nemám pochybnosti o správnosti volby. Cena je podle vás drahá https://2yachts.com/ru/boat/422159-maxus-evo-24 nebo je možné koupit tuto loď levněji?

Poslal jsem ti soukromou zprávu...
Fum
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod Fum » stř pro 16, 2020 8:48 am

Zbiry píše:Ahoj. loď jako takovou můžu jedině doporučit. Kvalitně udělaná a jede skvěle. Interiér na svoji velikost opravdu prostorný. Jeho zpracování také dobré. Faktem je, že jsem si ji na moře musel poměrně dost dovybavit a to zejména elektronikou, autopilotem, navigačními světli, anténou, VHF + některé drobnosti, které jsem tam chtěl prostě mít (spot light, houkačka, invertor, sledování stavu baterií). V souvislosti s tím jsem musel přidat také jeden rozvodný panel. Je třeba říct, že v lodi byla připravena spousta kabeláže, kterou jsem použil. stěžněm jsem to protahoval znova, protože jsem těm kabelům co jsem tam našel moc nevěřil. Také jsem instaloval standartní manuální WC...to bylo největší peklo, protože místa pod ním pro hadice je pomálu. ale povedlo se a to jde o tu větší velikost. Vše funguje bez problémů a jde na ní být bez problému ve 4 lidech třeba 14 dnů. Samozřejmě nejlépe na ní je, když je na ní člověk sám. Zvládnout ji není problém. Na zadní kurzy v podstatě i za těžkých podmínek. Stoupačku jsem jel nejvíce v 30 TWS a bylo to už dost nepohodlné a trochu mi chyběli kila (byly jsme ve dvou s manželkou0. Ale šlo to. Ve standartním či slabém větru, zvláště s genakerem budeš král. Topení, které dodávají je super, lednička skoro nežere a s jedním solárem mám vyrovnanou či skoro vyrovnanou bilanci (v létě).....záleží na podmínkách jak maká autopilot. Nejdál v kuse jsem bez zastávky dal něco přes 400 NM a bylo to OK s průměrnou rychlostí 5 (většinou zadoboční kurzy a fajn letní podmínky). Obecně si myslím, že v této velikosti se srovnatelná nová či skoro nová loď za podobné peníze shání těžko. Doplňky doporučuji udělat svépomocí... od poláků je to drahé. Plachty dodávané ve standartu OK. Při předávání bych doporučoval spustit ploutev a mrknout jestli není drbnutá a případně to chtít opravit (pokud nekupuješ pevný či twin kýl). Někdy chtějí na Mazurech dojet až na břeh ...řekl bych. Přeprava v pohodě. Mám dvounápravový vlek s celkovou hmotností 27OO kg. max. Tahal jsem to Amarokem a i 1100 km je v pohodě. Teď ho mám i s nastavenýma stojnama a vyvážený pro MAXUS na zahradě. Je dlouhodobě k dispozici, případně i k prodeji. Předpokládám, že ho pár let nebudu potřebovat, pokud ještě někdy. Dotaz na oprávnění jsem nějak nepochopil. To je zhruba v kostce vše... V případě dalších dotazů piš.

Ahoj, oceňuji Tvůj vkus s výběrem lodi i šikovnost v rámci dovybavení. Pochopil jsem to správně, že máš ploutvovou verzi? Jak se na moři chová. Mám ploutvokýl a na moři (Balt) to bylo v pohodě do určité síly větru, kdy už je znát výhoda kýlové lodi. Na druhou stranu je mi jasné, že kýlových Maxusů 24 Evo není ke koupi mnoho, resp. skoro žádný, takže pokud nekupuješ novou loď, tak jiná alternativa než ploutev v podstatě není. Uvažuji o koupi ploutvové verze, protože půjde primárně o plavbu ve vnitrozemí a to občasné moře ve standardních podmínkách by taky neměl být problém.
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Zbiry » stř pro 16, 2020 10:48 am

Ahoj. Ano. Je to ploutvokýl. Jak jsem psal na stoupačku ve dvou lidech proti 30 TWS už to opravdu není pohodlné a je třeba pracovat s otěží, ale jde to. A vlny byly hodně krátké, tak 2,5 - 3s. Na delších by to také bylo lepší. Zaďák je cajk i s autopilotem. Jediné co bych si asi rozmyslel by byly boční kurzy při zalamujících vlnách....ale protože se nerad trápím, tak spíš jezdím zadoboční kurzy :-). Pokud mě netlačí čas. Jinak je moc pohodlná a překvapila mě počáteční stabilita. Myslím, že vetší omezení než ploutvokýl je to, že si to rád užívám, tudíž když fouká vít jak 30, tak sedím v kavárně, nebo spím! Pokud chceš, tak přijeď a můžeš si ji projet. Třeba budeš mít štěstí na špatné počasí. Jsem tam skoro každý měsíc. Napiš mi případně SZ a pošli ti telefonní číslo. Měj se.
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » stř pro 16, 2020 12:24 pm

Když bych řešil podobnou loď, tak dnes bych si připlatil za NEREZOVOU ploutev. Železná ploutev je jediná věc na má lodi, která vyžaduje údržbu :shock: . I když jí obrousím a natřu epoxidovou barvou, tak po pár sezónách na moři je úplně orezlá. A když je loď na vleku, tak nejde vyndat.

Ještě bych upozornil na možná šikovné řešení na lodi Torpédo, kde ploutev nahradili pevným kýlem, připevněným na závitové tyče skrz ploutvovou skříň. Tedy když chci, tak nandám kýl, a když chci, tak ploutev :D .
mr.Njord
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod mr.Njord » čtv črc 01, 2021 9:11 pm

Dodry den kollegove,
Letos jsem byl nucen rozloučit se s mým Maxus 24.
A teď pojedu na prodloužený víkend do Lipna a ráda bych potkala kolegy z Maxusu.
Prosim vas, můžete mi prosím poradit dobre misto a hotel, kde byhom si mohl zustat ?

Zpět na