https://www.youtube.com/watch?v=Ib8iIk3j0qg&t=1s
Mějte se fajně.
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
SmitH píše:Děkuji vám za tak podrobnou odpověď! Teď nemám pochybnosti o správnosti volby. Cena je podle vás drahá https://2yachts.com/ru/boat/422159-maxus-evo-24 nebo je možné koupit tuto loď levněji?
Zbiry píše:Ahoj. loď jako takovou můžu jedině doporučit. Kvalitně udělaná a jede skvěle. Interiér na svoji velikost opravdu prostorný. Jeho zpracování také dobré. Faktem je, že jsem si ji na moře musel poměrně dost dovybavit a to zejména elektronikou, autopilotem, navigačními světli, anténou, VHF + některé drobnosti, které jsem tam chtěl prostě mít (spot light, houkačka, invertor, sledování stavu baterií). V souvislosti s tím jsem musel přidat také jeden rozvodný panel. Je třeba říct, že v lodi byla připravena spousta kabeláže, kterou jsem použil. stěžněm jsem to protahoval znova, protože jsem těm kabelům co jsem tam našel moc nevěřil. Také jsem instaloval standartní manuální WC...to bylo největší peklo, protože místa pod ním pro hadice je pomálu. ale povedlo se a to jde o tu větší velikost. Vše funguje bez problémů a jde na ní být bez problému ve 4 lidech třeba 14 dnů. Samozřejmě nejlépe na ní je, když je na ní člověk sám. Zvládnout ji není problém. Na zadní kurzy v podstatě i za těžkých podmínek. Stoupačku jsem jel nejvíce v 30 TWS a bylo to už dost nepohodlné a trochu mi chyběli kila (byly jsme ve dvou s manželkou0. Ale šlo to. Ve standartním či slabém větru, zvláště s genakerem budeš král. Topení, které dodávají je super, lednička skoro nežere a s jedním solárem mám vyrovnanou či skoro vyrovnanou bilanci (v létě).....záleží na podmínkách jak maká autopilot. Nejdál v kuse jsem bez zastávky dal něco přes 400 NM a bylo to OK s průměrnou rychlostí 5 (většinou zadoboční kurzy a fajn letní podmínky). Obecně si myslím, že v této velikosti se srovnatelná nová či skoro nová loď za podobné peníze shání těžko. Doplňky doporučuji udělat svépomocí... od poláků je to drahé. Plachty dodávané ve standartu OK. Při předávání bych doporučoval spustit ploutev a mrknout jestli není drbnutá a případně to chtít opravit (pokud nekupuješ pevný či twin kýl). Někdy chtějí na Mazurech dojet až na břeh ...řekl bych. Přeprava v pohodě. Mám dvounápravový vlek s celkovou hmotností 27OO kg. max. Tahal jsem to Amarokem a i 1100 km je v pohodě. Teď ho mám i s nastavenýma stojnama a vyvážený pro MAXUS na zahradě. Je dlouhodobě k dispozici, případně i k prodeji. Předpokládám, že ho pár let nebudu potřebovat, pokud ještě někdy. Dotaz na oprávnění jsem nějak nepochopil. To je zhruba v kostce vše... V případě dalších dotazů piš.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti