Prosím o radu. Koupil jsem starý motorový člun se Z náhonem (Mercruiser Alpha one) a postupně jej dávám dohromady.
Jednou ze závad, bylo špatné čidlo polohy Z náhonu "trim senzor". To jsem koupil nové. Ale prodává se jen v sadě s limitnim spínačem "trim limiter" Obrázek
Bohužel na mém člunu Trim limiter není k ničemu připojen. Ani v motorové části není žádný utrhlý kabel, kde by něco chybělo k napojení.
Tak se ptám zkušenějších na co a jak má trim limiter fungovat.
Měl jsem jej rozdělaný a je to jednoduchý spojovací kontakt, který je sepnut jen v daném rozsahu úhlu nastavení Z nohy.
Na ovládací páce Quicksilver jsou tři tlačítka. Dvě ovládání trimu nahoru a dolu a třetí velké které po stisku zvedá nohu nahoru stejně jako dvojtlačítko Up/Down.
Dedukuji z logiky věci, že pravděpodobně by tlačítka nahoru dolu měli fungovat v nějakém rozmezí, tak aby za chodu motoru nebyl namáhán extrémním výkyvem kardanový kloub v Z noze. Čili trim nahoru dolu by podle mé teorie měl fungoval jen v rozsahu, když je trim limiter septnut. Třetí tlačítko by teoreticky mělo spínat zdvih Z náhonu do polohy nad "limit" tedy do polohy transportu.
Nyní mi to funguje tak že tlačítkem trim nahodu dolu reguluji sklon Z nohy od polohy pro transport až na maximálku dolu kdy hydraulické čerpadlo tlačí na silu na doraz Z nohy. Třetí tlačítko funguje stejně jak trim nahoru.
Je má dedukce správná? Bohužel nemám zkušenost jak to funguje na podobných lodích (býval jsem plachtař

Rád bychy to zapojil tak jak má být. Někdo předemnou to evidentně zjednodušil.